Kad bērni atņem televizora pulti vecākiem: LMT Viedtelevīzijas gada tops

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Noslēdzot aizejošo gadu, LMT apkopojis Viedtelevīzijā skatītāko filmu, seriālu un raidījumu topu. Pirmo vietu bērniem paredzētā satura kategorijā ieņem “Tutas lietas”, kas kopumā ir arī skatītākais raidījums LMT Viedtelevīzijā, savukārt no Latvijā radītā satura pieaugušajiem vislielāko interesi raisījis seriāls “Krimināllieta iesācējam”. Skatītākais ārzemju seriāls bijis “Sisi”, savukārt skatītākā ārzemju filma – “Skandāls”.

Starp skatītākajiem bērnu raidījumiem un filmām bijuši arī “Ucipuci”, “Karalienes korgijs”, “Ādamsu ģimene” un “Ķepu patruļa”, savukārt skatītākais Latvijā radītais saturs pieaugušajiem – Paula Timrota veidots raidījums par piedzīvojumiem, motoriem, ātrumu un izaicinājumiem “Ātruma cilts”, Ivara Zviedra dokumentālā filma “Uz neredzīti, Brasa!”, “Prāta Vētra / Gads bez kalendāra” un Lindas Oltes debijas spēlfilma “Māsas”.

Savukārt skatītākie ārzemju seriāli – HBO seriāli “Un tā tas laiks paiet...”, “Pūķa nams”, “Baltais Lotoss”, kā arī Starz veidotais seriāls “Spāņu princese”, bet skatītākās ārzemju filmas – “Pasaulē sliktākais cilvēks”, “Hobits I: Negaidīts ceļojums”, “Otrā iespēja” un “Džons Viks 3”.

“Aizvadītais gads ir bijis dažādiem notikumiem bagāts arī LMT Vietelevīzijā. Īpašs gandarījums ir par kvalitatīvu Latvijā radītu saturu, kas papildina Viedtelevīzijas filmu un seriālu klāstu ar vērtīgu izklaidi dažādām gaumēm. Arī nākamgad turpināsim gan atbalstīt filmu tapšanu, gan arī rādīt jaunākās un labākās Latvijā tapušās filmas, saturu, kam ir reģionāli svarīga nozīme, stāstus, kas aizkustinās un uzrunās plašu auditoriju. Tāpat izklaidēsim un izglītosim mazākos skatītājus gan ar plašu TV kanālu klāstu, gan ar filmām un seriāliem, kas bez papildu maksas iekļauti LMT Viedtelevīzijas filmu piedāvājumā,” stāsta LMT prezidents Juris Binde.

2023. gadā LMT Viedtelevīzijā gaidāmi dažādi pārsteigumi un plānots demonstrēt vairākas jaunas latviešu filmas. Pirmās no tām – Signes Baumanes animācijas filma pieaugušajiem “Mans laulību projekts” un igauņu, latviešu, somu un lietuviešu kopražojuma filma “Suflieris” – būs pieejamas Viedtelevīzijas skatītājiem jau no 2. janvāra.

LMT sagatavojis arī īpašu decembra svētku notikumu izlasi Viedtelevīzijas skatītājiem, kur atrodami gan jaunāko latviešu filmu tapšanas aizkadru video, gan dažādu žanru koncertu ieraksti.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu