"Pat nezinu, kā viņu sauc." Mārtiņš Kanters par uzaugšanu bez tēva

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Dziedātājs Mārtiņš Kanters (iepriekš Ruskis), viesojoties raidījumā "Pasaki to skaļi", atklāja ģimenes aizkulises, pastāstot, ka audzis bez tēva.

Mārtiņš Kanters saka lielāko "paldies" savai mammai, un viņš savus paldies vārdus pamato: "Īpaši tagad, kad pats esmu tētis, atskatoties tagad jau ar pieaugušām acīm uz to, ko viņa bērnībā darīja mūsu labā, es noteikti lielāko paldies varu teikt savai mammai. 

Par jebko - gan par to, ka es dziedu, gan par to, ka es vispār esmu, gan par to, ka viņa tika ar visu situāciju galā -

mēs bijām četri brāļi un viņa viena. 

Ja skatās uz to ar pieaugušām acīm, tas nebija gaišs laiks, bet kā bērnam atmiņas ir jaukas."

Vaicāts, kā izjutis tēva prombūtni, Mārtiņš teic:

"Man nekad nav bijis tēva, es viņu nepazīstu.

Laikam tā pat ir vieglāk. No otras puses tagad, kad pats esmu tēvs, man ir bijusi tā sajūta, kā būtu, ja būtu... Bet arī man bija baigi forši, nebija nekāda vaina," par savu bērnību saka Mārtiņš.

Viņš arī paziņoja, ka nav vēlējies meklēt kontaktu ar tēti, un pastāstīja, ka pat nezina viņa vārdu.

"Es pat nezinu, kā viņu sauc, un arī nekad nav bijusi tā vēlme to noskaidrot."

Jau iepriekš vēstīts, ka Kanters pirms pieciem gadiem apprecējās ar politoloģijas studenti Žaneti Dinsbergu, un abi pieņēma Žanetes dzimtas uzvārdu Kanters.

Arī par uzvārda maiņu viņam ir īpašs stāsts - izrādās, ka viņš labu laiku nav juties kā Ruskis, pat pirms iepazīšanās ar sievu vēlējies uzvārdu mainīt. Bet tad, kad pieteicies pirmais bērniņš, viņam bijusi sajūta, ka jaunā ģimene rada dzimtu. "Mums bija sajūta, ka dibinām kaut ko jaunu, mēs izgājām cauri uzvārdiem gan manā, gan Žanetes dzimtā. Atlasījām sešus variantus, bet, kad izskanēja Kanters, mēs zinājām, ka tas ir mūsu.

Uzvārds nav izdomāts, tas ir no manas sievas dzimtas. Sieva piedzima ar citu uzvārdu, proti, Dinsberga, un pirms kāzām viņai bija jānomaina to uz Kantere, un arī es to varēju izdarīt pēc kāzām. Bija tā sajūta, ka tas ir mūsu uzvārds."

Viņi noslēguši arī laulāto mantisko attiecību līgumu.

Vairāk skaties 1188.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu