Kanje Vests ierindojas antisemītu saraksta galvgalī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kanje Vests
Kanje Vests Foto: Angela Weiss/AFP

Reperis Kanje Vests ierindojies Simona Vīzentāla centra ikgadējā antisemītu un antisemītisku incidentu saraksta augšgalā.

Vests ierindojies pirmajā vietā gan ar antisemītisku izteikumu un sazvērestības teoriju izplatīšanu, gan ar savas milzīgās sociālo mediju platformas izmantošanu naida, fanātisma un vienaldzības veicināšanai, ceturtdien paziņojis Losandželosā bāzētais Simona Vīzentāla centrs.

Centrs norādījis, ka, pateicoties Vestam, naids pret ebrejiem kļuvis par daļu no galvenā diskursa sociālajos medijos.

2022. gada desmit lielāko antisemītisku incidentu sarakstā iekļauta arī ANO Cilvēktiesību padome, kuru Izraēla apsūdz neobjektivitātē, palestīniešu pašpārvalde un tās prezidents Mahmuds Abass, uzbrukumi ebrejiem ASV, Lielbritānijā, Vācijā un citur un ziņojumapmaiņas platforma "Telegram".

Astotajā vietā Simona Vīzentāla centra sarakstā ierindojas Vācijas modernās mākslas izstāde "documenta", kas tika daudz kritizēta par antisemītisku darbu iekļaušanu.

1977. gadā dibinātais Simona Vīzentāla centrs ir starptautiska ebreju cilvēktiesību organizācija, kas savu darbību veltījusi holokausta piemiņas saglabāšanai, veicinot sabiedrības iecietību un sapratni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu