Latvijas komēdijas gada balvā "Grābeklis" suminās gan jaunos censoņus, gan vecmeistarus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jau šonedēļ, 6. janvārī plkst. 19, VEF Kultūras pilī notiks komiķu apvienības “Comedy Latvia” rīkotais pasākums - Latvijas komēdijas balva “Grābeklis”. Godam nopelnītās balvas tiks pasniegtas tādās nominācijās kā gada joks, gada komiķis, gada notikums Latvijas komēdijā, gada ne-joks un par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā, ko saņems visiem zināmie humora vecmeistari Jānis Jarāns un Dainis Porgants.

Pirmais “Grābeklis” notika pagājušā gada sākumā, kad uz skatuves kāpa tikai stand-up komiķi.

“Lai arī šis humora pasniegšanas veids ir lielisks, ir pienācis laiks novērtēt un pelnīti apbalvot arī komēdijas meistarus, kuri jokus pasniedz citādākos formātos. Tāpēc šogad mēs šo tradīciju turpinām un papildinām, tādejādi popularizējot komēdijas attīstību Latvijā,” balvas nepieciešamību komentē “Comedy Latvia” vadītājs Edgars Žukovskis.

Par gada joka titulu balsos skatītāji zālē, savukārt par gada komiķi līdz 6. janvāra plkst. 12 internetā var nobalsot ikviens stand-up komēdijas cienītājs. Pārējo balvu likteni izlems komiķu žūrija.

Pasākumu vadīs “Comedy Latvia” līdzdibinātājs un vienmēr pozitīvi noskaņotais Edgars Bāliņš, un viņš šogad pieteiks rekorddaudz stand-up komiķus - 14, no trīs komiķu apvienībām. “Comedy Latvia” pārstāvēs Rūdolfs Kugrēns, Kalvis Troska, Jānis Kreičmanis, Aleksandrs Guzenko, Jack Everitt, Kārlis Strautiņš, Kaspars Žilins un Edgars Staškevičs.

No “Riga stand - up” būs Antons Gerasimovs, Aleksandrs Margoļins un Valters Graviņš, savukārt no “Sieviešu stand - up” - Aiva Birbele un Lydia. Latviešiem tik mīļo improvizācijas teātri pārstāvēs Valdis Sils un Dzintars Rožkalns, bet ar draudzību un mīlestību skatītājus smīdinās apvienība “Mēs Jūs Mīlam” ar Ralfu Eilandu un Kasparu Breidaku. Populārais podkāsts “Bize Vaļā” atskatīsies uz Latvijas komēdijas attīstību, bet par muzikālo auru gādās DJ All - viss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu