Latviešu dziesmas "izpogā" ārzemnieces: "Radio SWH" 40 lielākie 2022. gada hiti

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: The_Molostock/Shutterstock

Jauna gada sākums mūzikas lauciņā parasti ir pavisam karsts, jo, kā ierasts gadu no gada, “Radio SWH” publicē 40 lielākos un vērtīgākos hitus, ko iepriekšējā gadā esam aizrautīgi klausījušies radio ēterā. To starpā ir gan pasaules grandi ar lipīgām melodijām, gan pašmāju iecienītākie mūziķi ar dziesmām latviešu valodā. Intriga ir liela – kuri ieņēmuši godpilnās pirmās trīs vietas un vai pašmāju izpildītāji “izgrieza” pogas ārzemju mūziķiem?

2022. gada topa pašā virsotnē jeb pirmajā vietā ierindojies Jānis Šipkēvics jeb Shipsea ar dziesmu “Pie upes”, kas iznāca albuma “Apgaismo mani” ietvaros. Shipsea 2022. gads bijis gana darbīgs, kā vienu no piemēriem var minēt īpašos dzimšanas dienas koncertus Dailes teātrī. Savukārt otrajā vietā topā ierindojies Holivudas mīlulis – aktieris un dziedātājs Harijs Stailzs ar dziesmu “As it was”. Pjedestālu noslēdz un trešajā vietā ierindojas pašmāju leģendārā grupa “Labvēlīgais tips” ar dziesmu “Tukšu tačku”.

“Radio SWH” vērtīgākās dziesmas apkopo kopš 1993. gada. Pagājušajā gadā latviešu izpildītāji patiesi “izgriezuši” pogas ārzemju kolēģiem, ierindojoties 24 vietās no 40. Topā atrodami tādi latviešu mūziķi un apvienības, kā “Dons & Rolands Če” ar dziesmu “Brīnišķīga diena”, “The Sound Poets” ar dziesmu “Rituāls”, “Aminata pied. Būū” ar dziesmu “Kur saule”, “Citi zēni” ar dziesmu “Lieka štuka”, “Prāta vētra” ar dziesmu “Gads bez kalendāra”, “Gustavo” ar dziesmu “Mums vajag atpakaļ Gustavo” un daudzi citi.

Savukārt ārzemju izpildītāji topā ierindojušies 16 pozīcijās. Piemēram, “Lewis Capaldi” ar dziesmu “Forget Me”, “Sam Smith feat. Kim Petras” ar dziesmu “Unholy”, “The Weeknd” ar dziesmu “Sacrifice”, “Adele” ar dziesmu “Oh My God” un daudzi citi. Salīdzinot ar 2021. gada topu, vērojama iepriecinoša tendence – pašmāju mūziķi 2022. gada topā bijuši vairākumā.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu