Diskvalificēts viens no “Supernovas” pusfinālistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Televīzijas dziesmu konkursā “Supernova” diskvalificēts mūziķis Saule
Latvijas Televīzijas dziesmu konkursā “Supernova” diskvalificēts mūziķis Saule Foto: Publicitātes foto

Latvijas Televīzijas (LTV) valde lēmusi par dziesmu konkursa “Supernova” pusfinālista Saules (īstajā vārdā Krišjānis Suntažs) diskvalificēšanu, jo kļuvis zināms, ka mūziķa iesniegtais muzikālais darbs “Finally Happy”, pārkāpjot pieteikšanās nolikumā noteikto, ir ticis publiski atskaņots pirms 2022. gada 1. septembra.

Līdz ar LTV valdes lēmumu mūziķim liegta piedalīšanās “Supernovas” pusfināla tiešraidē 4. februārī. Par iekļūšanu konkursa finālā sacentīsies 14 mūziķi. Diskvalificētā mūziķa vietā netiks izraudzīts cits dalībnieks, jo jau ir uzsākta gatavošanās konkursa pusfinālam.

Iesniedzot dziesmu konkursam, mūziķis Saule, tāpat kā pārējie pieteicēji, apstiprināja, ka ir informēts un piekrīt pieteikšanās nolikumā ietvertajiem nosacījumiem. Diemžēl LTV projekta komandai, kas izvērtēja muzikālo darbu atbilstību, tikai pēc pusfinālistu izziņošanas kļuva zināms, ka dziesma “Finally Happy” jau publiski atskaņota 2021. gada 19. decembrī.

Konkursa žūrija izvērtēja tikai tos muzikālos darbus, ko LTV projekta komanda bija atzinusi par nolikumam atbilstošiem. Kopā tika pieteiktas 125 dziesmas, 121 no tām – nolikumā noteiktajā termiņā. Kopā 21 pieteikums nekvalificējās tālākai izvērtēšanai, jo neatbilda nolikumā noteiktajam – vai nu netika iesniegta pilnvērtīga informācija vai izpildītāji nebija Latvijas pilsoņi, vai arī ārzemju autoru īpatsvars bija lielāks, nekā konkursā atļauts.

Nolikums par pieteikšanos LTV konkursam “Supernova” veidots, ņemot vērā Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa rīkotājorganizācijas – Eiropas Raidorganizāciju apvienības – nacionālo atlašu noteikumus. Konkursa nolikuma 1.9. punkts paredz, ka: “Dziesma šī Nolikuma izpratnē ir muzikāls darbs, ko radījuši Autors (-i), Izpildītājs (-i), aranžējuma autors, kurš vienlaicīgi var būt arī Dziesmas Producents (-i) vai to kolektīvs, tās mehāniskās fonogrammas pieļaujamais maksimālais garums ir 3 minūtes, tā nav publicēta jebkādās publiski pieejamās platformās vai atskaņota (arī dzīvajā izpildījumā) publiskos pasākumos pirms 2022. gada 1. septembra.”

“Supernovas” pusfinālā 4. februārī piedalīsies un par iekļūšanu finālā sacentīsies (alfabēta secībā): grupa “24. Avēnija”, Adriana Miglāne, Alise Haijima, Artūrs Hatti, AVÉI, grupa “INSPO”, Justs, Katrine Miller, Luīze, Markus Riva, Patrisha, RAUM, grupa “Sudden Lights” un Toms Kalderauskis. Skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma, kā arī žūrijas balsojuma kopvērtējumā tiks noskaidroti 10 finālisti.

Konkursa uzvarētājs, kuru noteiks žūrija un skatītāji fināla balsojumā 11. februārī, iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu