"Nu neiet man labi..." Jānim Peteram veselības likstas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dzejnieks Jānis Peters
Dzejnieks Jānis Peters Foto: Ieva Čīka/LETA

Maestro Raimonda Paula jubilejā 12. janvāra vakarā būs dzirdamas komponista un dzejnieka Jāņa Petera jaunās dziesmas. Dzejnieku ļoti iepriecina iespēja strādāt ar Maestro, neraugoties uz nopietnajām veselības likstām, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

"Nu neiet man labi, biju slimnīcā.

Pagājušajā pavasarī biju salauzis roku, tad kāju – tas viss mājās, uz līdzenas vietas… Vēl jau operācija – bija jānomaina sirds stimulators," atklāts ir dzejnieks un piebilst – par laimi, esot salauzis kreiso roku, ar labo tomēr varējis nodoties savai daiļradei.

Rudenī arī kāju lauzis. "Tagad vai nu guļus, vai sēdus, bet kaut ko joprojām rakstu. Paldies dievam, tā galva vēl strādā." 

Jau ilgu laiku dzejnieks nav izgājis sabiedrībā. 

Ar Paulu Peters ir pazīstams vismaz sešdesmit gadu, un arī tagad trīs reizes nedēļā abi sazvanās. Zināms, ka Pauls pārāk bieži neizmanto vārdu draugs. Maestro intervijā tiešsaistes žurnālam "Klik" teica: "Vārdam draugs ir pavisam cits jēdziens, un tādu man nav."

Arī Peters to labi zina un noteic:

"Saucu viņu par savu labvēli, jo par draugu tā vienpusēji uzdoties nebūtu pieklājīgi."

"Domāju, ka man viņš [Pauls] jāatdarina, nodzīvojot vismaz tikpat daudz gadu, cik viņam tagad paliek," saka dzejnieks, kurš par komponistu ir trīs gadus jaunāks.

12. janvārī Latvijas Televīzija aicina svinēt Maestro Raimonda Paula dzimšanas dienu, piedaloties arī pašam Maestro. Pagājušajā vasarā tapušajiem Jāņa Petera dzejoļiem Raimonds Pauls radījis melodijas, kuras izdziedās Paula Saija un Intars Busulis.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 10. janvāra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu