Video "Dana, sarauj!" Rīgas Krievu teātra aktieri atbalsta savu vadītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieru arodbiedrība izveidojusi aktieru vēstījumu video formātā, kurā izsaka publisku atbalstu teātra direktorei Danai Bjorkai. Vēstījums veidots kā vēstule Ziemassvētku vecītim ar lūgumu vadību nemainīt.

TVNET jau ziņoja, ka šīgada pirmajā nedēļā Kultūras ministrija (KM) nolēma nepagarināt darba tiesiskās attiecības ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku. Konkurss uz teātra valdes locekļa amatu tiks izsludināts tuvākajā laikā, līdz tā rezultātu izziņošanai esošā teātra vadība turpina savu darbu.

Ministrijas lēmumu ietekmējusi situācija, kura iesākusies pagājušā gada februāra nogalē, kad KM sāka saņemt virkni sākotnēji anonīmu rakstveida sūdzību par Bjorkas attieksmi pret aktieriem un nepiemērota mikroklimata veicināšanu kolektīva iekšienē. Vēlāk sūdzības saņemtas jau kā iesniegto vēstuļu apkopojums ar parakstu, kuru uz sūtījuma uzlicis kāds no teātra štata darbiniekiem. Viņa vārdu Dana Bjorka sarunā ar TVNET atteicās atklāt, norādot, ka tādā gadījumā viņa paredz saņemt apsūdzības bosingā un mobingā. 

Pirmdienas, 9. janvāra, vakarā TVNET redakcija saņēma paziņojumu no bijušā teātra aktiera Daniela Solovjova, kurā viņš skaidro, ka nav pieminēto anonīmo vēstuļu autors. Saziņā ar redakciju viņš pievienoja vēstuli, kas sūtīta KM par Danas Bjorkas darbību Rīgas Reģiona pašvaldību darbinieku arodbiedrības (RRPDA) vārdā.

Nu visai sarežģīto situāciju izgaisina paši Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri, publiskojot atbalsta video savai vadītājai. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu