Foto ⟩ Klajā nāk jauns seriāls ar ukraiņu stāstiem par karu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

16. janvārī pie skatītājiem nonāks jauns seriāls, kas tapis Lietuvā un atspoguļo kara sākumu Ukrainā, – “Piedzīvojot savām acīm”.

Seriāla stāsta centrā ir liela ukraiņu ģimene – māte, tēvs, trīs meitas un jaunākais dēls, kas dažādu apstākļu dēļ dzīvo dažādās Ukrainas pilsētās. Vecāki dzīvo Kijivas priekšpilsētā, māsas Mariupolē, Vinnicā un Černihivā, bet brālis devies komandējumā uz Doņecku. Tieši šajās pilsētās 24. februārī viņus visus negaidīti pārsteidza karš.

Šis ir stāsts par cilvēkiem, kas pat nevarēja iztēloties, kas ir karš. Dzīve solīja laimīgu nākotni, taču Krievija negaidīti iebruka Ukrainā, ieraujot visus kara neprātā. Visi, kam bija tāda iespēja, meklēja patvērumu pagrabos un bumbu patvertnēs, un vienīgais veids, kā sazināties ar ģimenes locekļiem citviet Ukrainā, – pa telefonu.

Seriāla varoņus visus vieno izdzīvošanas instinkts, bailes un neziņa par savu ģimenes locekļu atrašanās vietu un drošību. Šis būs stāsts par to, kā cilvēki iemācās pielāgoties neparastām situācijām un izdzīvot, par to, kā bailes nomaina niknums un pēc tā – izmisums. Katrs no mums uz šādu situāciju reaģē citādi: kādam iestājas panika, kāds ieslīgst apātijā, cits dodas cīņā, bet citi mirst klusumā, izmisumā un badā.

Seriāla producenti atzīst: “Ideja veidot šo seriālu radās pēc satikšanās ar Ukrainas režisoru Dmitriju Goldmanu. Pirms kara Ukrainā ik gadu tika radīts ap 300 filmu un seriālu, taču, karam sākoties, šī industrija, tāpat kā daudzas citas, tika paralizēta, atstājot simtiem profesionāļu bez darba. Mēs gribējām palīdzēt ukraiņu kolēģiem, kopā radot seriālu, kurā atspoguļojam to, kā cilvēki dzīvo kara šausmās.”

Šokējošs un mūsdienu realitātē balstīts seriāls atklās to cilvēku likteņus, kuri piedzīvoja kara šausmas un kuri joprojām to pārdzīvo. Viņi joprojām slēpjas bunkuros un ik dienu cenšas cīnīties ar nezināmo un pastāvīgajām bailēm ne tikai par savu dzīvību, bet arī saviem mīļajiem. Starptautisks kopprojekts, kas radīts, iedvesmojoties no kara bēgļu stāstiem. “Piedzīvojot savām acīm” jau no 16. janvāra kanālā TV3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu