FOTO ⟩ JVLMA dzimšanas dienas koncertā apbalvoti JVLMA un LMT Gada balvas laureāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Krāšņā apbalvošanas ceremonijā 11. janvārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē tika sumināti JVLMA un LMT Gada balvas 2022 laureāti. Ceremonija vienlaikus bija arī JVLMA 103. dzimšanas dienas koncerts.

Šogad par izciliem sasniegumiem 2022. gadā tika sumināts JVLMA profesors, komponists, diriģents, muzikologs Andris Vecumnieks un JVLMA klavierspēles maģistrants Roberts Aleksandrs Flaics.

Andris Vecumnieks ir JVLMA Kompozīcijas, Orķestra diriģēšanas un Muzikoloģijas katedras docētājs, regulāri pasniedz meistarklases un kā diriģents uzstājas Latvijā un ārvalstīs. Viņš ir lasījis zinātniskos referātus vairāk nekā 20 starptautiskās zinātniskajās konferencēs Latvijā, veicis vairāk nekā 10 publikācijas zinātniskajos krājumos un izdevumos. Vecumnieks ir Latvijas Komponistu savienības biedrs un padomes loceklis, Lielās Mūzikas balvas žūrijas priekšsēdētājs.

Amerikā dzimušais Roberts Flaics absolvējis gan bakalaura, gan maģistra studijas Džuljarda skolā pie pasniedzējiem Hankvana Čena un Džuliana Mārtina. Roberts debitēja Karnegī zālē Ņujorkā 2021. gada oktobrī, viņš ir koncertējis 25 ASV pavalstīs uz 17 valstīs visā pasaulē, toskait koncertzālē “Latvija”, Metropolitēna mākslas muzejā, Īrijas valsts koncertzālē un citviet. Roberts saņēmis Džona Keidža balvu Halberštatē, “Pro Musicis” starptautisko apbalvojumu un citas starptautiska mēroga godalgas.

“Paldies akadēmijas kolektīvam un visiem mūsu draugiem, kuri diendienā mums palīdz piepildīt mūsu misiju – palīdzēt izaugt jaunajiem talantiem un katram sasniegt to, ko ļauj viņā ieliktais potenciāls, kas ir reāls ieguldījums Latvijas nākotnē,” Gada balvas ceremonijā un JVLMA dzimšanas dienas koncertā teica JVLMA rektors profesors Guntars Prānis. “Īpašs paldies visiem kolēģiem, kas grūtajā pandēmijas laikā nepadevās, turpināja savu darbu, nereti atrodot pārsteidzoši radošus risinājumus studiju procesam.”

“LMT ar digitālām tehnoloģijām jau gadiem ilgi ir bijis augstvērtīgu kultūras notikumu atbalstītājs, tilts starp kultūras satura radītājiem un sabiedrību, iemūžinot izcilus kultūras notikumus un veicinot to pieejamību. Mums ir patiess gandarījums jau vairākus gadus atbalstīt JVLMA un LMT Gada balvu. Tāpat kā LMT, arī akadēmija ir jaunu ceļu meklētāja un gājēja, inovatīva un atvērta visam jaunajam. Paldies JVLMA kolektīvam, kas ar savu darbu paplašina Latvijas kultūrainas apvāršņus un iezīmē tajā jaunus ceļus,” saka LMT prezidents Juris Binde.

Gada balva tika iedibināta 2004. gadā. Sākotnēji tā tika piešķirta Mūzikas akadēmijas studentiem par radošo aktivitāti un izciliem panākumiem mūzikā, bet kopš 2005. gada – arī akadēmijas mācībspēkiem par izcilu pedagoģisko un radošo darbu. 2017. gadā šis apbalvojums ieguvis LMT vārdu un šodien godina visu Mūzikas akadēmijā pārstāvēto jomu sasniegumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu