Melnais humors, kautiņš dzīvajā ēterā un statistu leģenda: Andris Freidenfelds par “BB Brokastīm”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Freidenfelds
Andris Freidenfelds Foto: publicitātes

Andris Freidenfelds jeb Fredis darbojas radio jau gadu desmitus, ir televīzijas režisors un “Labvēlīgā tipa” solists, taču liela daļa viņu spilgti atceras no “Radio SWH” rīta raidījuma “Bē Bē Brokastis”. “Ar dziesmu par dzīvi” viņš dalās atmiņās par leģendāro raidījumu, – kā tas radies, kā un kāpēc noritējis kautiņš dzīvajā ēterā un kādi šobrīd slaveni aktieri bijuši raidījuma statisti īsu periodu.

Freidenfelds raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam stāsta, ka “Bē Bē Brokastis” radušās citu raidījumu iespaidā. Sākumā – sestdienu vakaros vadījuši kopīgu ēteru, tad Fredis darbojies rīta porgrammā “Karakums” viens pats, bet Kaspars Upacieris jeb Ufo vadījis nākamo raidījumu. Nereti sanācis, ka viens vai otrs atnācis ātrāk vai palicis ilgāk, lai vienu stundu kopā darbotos ēterā. “Tas kļuva jau par tādu signālu, ka šitā varētu dragāt vairāk un vairākas stundas. Tad laikam tika nolemts, ka visu “šizu” varētu pārcelt uz rīta cēlienu, un tas būtu kaut kas tāds novatorisks,” atceras Freidenfelds.

Viņš smejas, ka dažos gadījumos izlikušies par muļķiem, bet citos – tādi arī bijuši. “Daudz sfēras, par kurām mēs runājām, par tām mums nebija vispār nekādas sapratnes,” stāsta Freidenfelds,

“Bremžu nebija vispār. Tagad mūsu politkorektajā laikā es nezinu, vai šāda programma būtu radusies.”

Kādā brīdī tiešajā ēterā pat uzrīkots kautiņš, kura patiesais iemesls bijis pavisam vienkāršs – Freidenfeldam kopā ar grupu bijis jādodas spēlēt kāzas Šveicē, taču sezonas vidū pazust uz nedēļu bijis gandrīz vai neiespējami.

“Tāpēc bija uztaisīta speciāla klope – mēs viens uz otru kaut kā cemmējāmies visu rītu. Bija arī stikla burka – sitama, neplīsa, pret dēli dauzījām un neplīsa. Vajadzēja to stiklu šķindoņu, un tā nesanāca beigās,” viņš atceras. Šipkēvics piebilst, ka uz radio pat zvanījuši un jautājuši – kas notiek ēterā, – tik ticami tas bijis. Savukārt visas sabiedrības interese labi parādījusies melnā humora topa izveidē. “Mēs tēmu uzdevām, kaut kādus dažus savus piemēriņus, pēc tam Zeibots sēdēja pie telefona blakus un pieņēma jokotāju zvanus. Visi tie joki nāca iekšā stundas laikā karstajā līnijā,” atceras Freidenfelds.

“Par tiem statistiem arī leģendas, – kas tie bija.

Mums statisti bija Artūrs Skrastiņš un Andris Keišs. Viņi bija studenti savā laikā.

Viņi nāca pāris nedēļas no vietas, tēloja publiku un smējās,” interesantā faktā dalās Freidenfelds. Tomēr, kā daudzas lieliskas lietas, arī “Radio SWH”, kas šogad svin 30. gadu jubileju, “Bē Bē Brokastis” beidza pastāvēt. “Mēs izlikāmies, ka viss bija kārtībā, bet nebija jau īstenībā vairāk kārtībā,” saka Freidenfelds, piebilstot, ka varējuši beigt vadīt raidījum pat mazliet ātrāk.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu