Dita Lūriņa-Egliena: Mums ir lielas problēmas ar "Spēlmaņu nakts" vērtējumiem (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena
Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena intervijā žurnālam "Ieva" izteicās par "Spēlmaņu nakts" balvu sadalījumu. 

Kā zināms, balvu kategorijā "Gada aktrise” saņēma Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktrise – krievu izcelsmes skatuves māksliniece Čulpana Hamatova. Viņa balvu saņēma par lomu izrādē “Post Scriptum”. Sociālo tīklu lietotāji neglaimojoši izteicās ne tikai par šo faktu, bet arī par Čulpanas atbraukšanu uz Rīgu, dēvējot viņu par Kremļa “maigās varas” pārstāvi un Putina atbalstītāju, kura “pametusi sili”, kad sapratusi tālāko Krievijas notikumu scenāriju jau kopš 2014. gada.

Tikmēr izrādes “Post Scriptum” režisors, JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis nosodījis šo “Twitter” kritiku un sev raksturīgajā sarkasma manierē ieteicis šiem cilvēkiem noskatīties izrādi un iedziļināties tās tematikā, pirms izsaka viedokli.

"Es uzskatu, ka mums vispār ir lielas problēmas ar "Spēlmaņu nakts" vērtējumiem," intervijā norāda Lūriņa-Egliena.

Viņa turpina: "Ir ļoti daudz aspektu, un man nav atbildes: jādara tā, un būs labi. Izglītība, ko varam iegūt Latvijā, nav salīdzināma ar to, ko var iegūt pasaulē.

Tātad būtībā latviešu aktieriem, kuri ir mācījušies šeit, jau startā ir sliktāka pozīcija.

Tad ir jautājums: vai taisām savu dīķi, atzīstot, ka viesmākslinieki ir ar profesionālākiem ieročiem rokās, tādēļ netiek iekļauti kopējā vērtējumā, - priecājamies, pasniedzam puķes, bet neliekam kopējā katlā, jo tā vienkārši nav godīgi? Problēma ir tajā, ka mēģinām turēt trauslo līdzsvaru un laipot uz visām pusēm."

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 25. janvāra numurā!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu