Ievas Ozoliņas topošajai filmai Francijas FIPADOC festivāla projektu konkursā piešķirta balva

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Vēl līdz rītdienai Francijas pilsētā Biaricā norisinās 5. Starptautiskais dokumentālā kino festivāls FIPADOC, kurā šogad kā fokusa teritorija izvēlētas Baltijas valstis un Somija. Latviju festivālā pārstāv gan filmas, gan producenti un citi kinoprofesionāļi. Festivāla projektu konkursā apbalvota arī režisores Ievas Ozoliņas jaunākās filmas projekts.

Filmas "Balodis ar olīvzaru" centrā novietotas parādu piedziņas uzņēmuma "Arvik" darbinieku dzīves un darbības profili. Projekts tika prezentēts kopā ar 23 citām iecerēm no dažādām pasaules valstīm. Starptautiskajā vidē projekts tika augstu novērtēts, tam balvu piešķīra Šveices izplatīšanas kompānija "Lightdox", kura dokumentālo filmu pasaulē zināma ar izmeklētu filmu katalogu un labu kino gaumi.

Apbalvojums ietver arī naudas resursus un tika piešķirts ar piebildi: "Par īpašu spēju izgaismot trauslu, neviennozīmīgu tēmu. Detalizēti vizuālā pieeja ļauj mums ielūkoties īpašā pasaulē, kura ierasti paliek ēnas pusē."

Ieva Ozoliņa arī Latvijas kontekstā zināma ar spēju veidot īpašas un neierastas dokumentālās filmas. Jaunais projekts starptautiskajā vidē izraisīja rezonansi neierastā stāsta un stiprās klātesamības, kura caur ekrānu tiek pārnesta skatītājam, dēļ. Projekts "Balodis ar olīvzaru" top ar VKKF atbalstu studijā "FA Filma", tā producente Madara Melberga, kurai šis ir jau trešais sadarbības projekts ar režisori Ievu Ozoliņu.

TVNET jau šonedēļ ziņoja, ka festivāla projektu konkursā apbalvota arī režisores Lindas Oltes jaunās filmas "Bērns" iecere (producentu kompānija "Trickster Pictures").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu