Par soli tuvāk Eirovīzijai! Noskaidroti "Supernovas" finālisti (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 4. februārī, norisinājās Eirovīzijas nacionālās atlases, Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa “Supernova” pusfināls, kurā tika noskaidroti 10 finālisti, kas cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. 

Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga ir skatītāju un žūrijas loma – labākie tiek noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

Pēc pirmā pusfināla kļuva zināms, ka finālam kvalificējas: Artūrs Hatti ar skaņdarbu “Love Vibes”, Alise Haijima ar dziesmu “Tricky”, Toms Kalderauskis ar skaņdarbu “When It All Falls” , “24. Avēnija” ar kompozīciju “You Said”, Markus Riva ar dziesmu “Forever”, AVÉI ar skaņdarbu “Let Me Go”, Patrisha ar dziesmu “Hush”, RAUM ar skaņdarbu “Fake Love”, Luīze ar dziesmu “You To Hold Me”, “Sudden Lights” ar skaņdarbu “Aijā”, aiz svītras atstājot četrus dalībniekus: “INSPO” ar dziesmu “Sway”, Justs ar dziesmu “Strangers", Adriana Miglāne ar “Like I Wanna” un Katrine Miller ar dziesmu “Beaten Down”. 

Konkursa uzvarētājs, kuru noteiks žūrija un skatītāji fināla balsojumā 11. februārī, iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa “Supernova” pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu