"Zelta Mikrofons" noskaidro, kuras ir 2000. gadu populārākās dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

"Zelta Mikrofons" sadarbībā ar portālu TVNET turpina iepazīstināt ar nedēļas straumētākajiem ierakstiem, rezultātus apskatot arī no neierastiem rakursiem. Šīs nedēļas fokusā ir tās dziesmas, kuras izdotas divtūkstošo gadu sākumā, bet tiek straumētas vēl joprojām.

Aktuālo albumu nedēļas topā redzam to, ka ir mainījies līderis - 5. nedēļas straumētākais ir grupas “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru”. Otrajā vietā ierindojas Msencis un Grandmasters Neons albums “goda vārds četri” , bet trešajā Wiesulis, sngvn ar “Fianchetto”. Savukārt no ārzemju ierakstiem populārākais bija “Metro Boomin” albums “HEROES & VILLAINS” , otrajā vietā atstājot rokgrupu “Måneskin” ar albumu “RUSH!”, bet trešajā ar albumu “POPSTAR” ierindojas dziedātāja INSTASAMKA. Rezultātus veido ieraksta straumes un lejupielādes mūzikas straumēšanas servisos internetā.

Foto: publicitātes

“Mūzikas straumēšanas apjomu ļoti ietekmē fanu bāze, savukārt fanu pulka pieaugumu būtiski ietekmē aktualitātes - grupas koncertēšana, piedalīšanās TV šovos, konkursos un balvu saņemšana.

Lūk, arī šai nedēļā redzam, ka grupa “Sudden Lights” ar savu albumu “Miljards vasaru” ir straumētāko topu augšgalā, jo grupa ieguva 2. vietu “Muzikālās bankas” aptaujā un šobrīd startē “Supernovā”. Domāju, ka straumēšanas topā savas korekcijas veidos arī “Zelta Mikrofona '23” drīzumā gaidāmie rezultāti, “ saka “Zelta Mikrofona” producente Elita Mīgrāve.

Aktuālo straumētāko albumu simtniekā ir atrodami gan pašmāju albumi, kas izdoti pagājušajā desmitgadē, gan dziesmas, kuras pirmatskaņojumu piedzīvojušas divtūkstošo gadu sākumā, kā, piemēram, “Putnu balles” dziesma “Sauc palīgā”. Arī šūpuļdziesmu aktualitāte saglabājas nemainīga, kas izskaidro arī Ingus Ulmaņa 2000. gadā izdotās “Aijā žūžū, lāča bērni” popularitāti. Protams, senas un labas dziesmas aktualizējas, pateicoties mākslinieku koncertdzīvei - nesens piemērs ir “Prāta vētras” pērnās vasaras koncerttūre un Gustavo atgriešanās koncerts Arēnā Rīga. Dažkārt savu lomu nospēlē sadarbības - “Singapūras Satīns” un “A-Eiropa” dziesmas “Uz seen” aktualitāte no jauna radīja interesi par “A-Eiropas” daiļradi. Nemainīgi hiti ir grupas “Dakota” dziesma “Kurtizāņu ugunskurs” un “Apvedceļš” dziesma “Zemenes”. Mūzikas straumēšanas pieredze Latvijā ir salīdzinoši jauna, šādi vēl nesenā prātā palikušas dziesmas no laikiem, kad mūziku klausījāmies fiziskajos nesējos - kasetēs, kompaktdiskos.

Foto: publicitātes

18. februārī “Zelta Mikrofona '23” ceremonijā pirmo reizi tiks atklāta nominācija “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kuras piecinieku veido 2022. gadā mūzikas vietnēs internetā Latvijas teritorijā visvairāk straumētās un lejupielādētās dziesmas: “Citi Zēni” - “Lieka štuka” , “Singapūras Satīns” un “A-Eiropa” - “Uz seen”, “ Bermudu Divstūris” un Olga Rajecka “Vidēji glīts” , “Bermudu Divstūris” un “Apvedceļš” - “Brāl, ar dzīvi nekaulē” un “Bermudu Divstūris” un “Auļi” - “Līgava”. Laiks rādīs, kuri no šiem hitiem pārdzīvos desmitgades.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu