Zviedru māksliniece performancē pie Uzvaras parka "mēģina kliedēt spriedzi un atzīt traumu"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedru mākslinieces Emmas Beklundas zibakcija - performance "Renegāti" pie Uzvaras parka.
Zviedru mākslinieces Emmas Beklundas zibakcija - performance "Renegāti" pie Uzvaras parka. Foto: Zane Bitere/LETA

Uzvaras parka tuvumā otrdien plkst.15 notika zviedru mākslinieces Emmas Beklundas zibakcija-performance "Renegāti", informēja biedrības "ISSP" pārstāve Katrīna Dūka.

Viņa skaidro, ka performanci "Renegāti" var uzskatīt par mēģinājumu kliedēt šīs vietas spriedzi, kas valdīja ap pērn nojaukto padomju pieminekli, vienlaikus "atzīstot traumu, kas joprojām ir klātesoša". Performance notika Bāriņu ielā, pēc iespējas tuvāk demontētā pieminekļa atrašanās vietai.

Beklunda strādā ar fotogrāfiju, performances mākslu un instalāciju, integrējot dejas elementus un interesi par neirozinātni. Kopš janvāra sākuma viņa uzturas Rīgā "ISSP" mākslinieku rezidences programmas laikā.

Performance "Renegāti" veidota sadarbībā ar "ISSP" Jauniešu skolu un brīvprātīgajiem izpildītājiem. Rezidenču programmu atbalsta Ziemeļvalstu Kultūras punkts.

"ISSP" mākslinieku rezidenci īsteno biedrība "ISSP". Tā sniedz iespēju fotogrāfiem, māksliniekiem un kuratoriem koncentrēti strādāt pie personīgajiem projektiem un projektiem, kas balstīti mijiedarbībā ar Rīgu un tās iedzīvotājiem, pētot vietējo sociālo un kultūras kontekstu un iesaistoties "ISSP" aktivitāšu platformā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu