“Kad iemet tevi ūdenī – jāpeld.” Gustavs Terzens par darbu radio un pirmo balsi roka viļņos

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Gustavs Terzens
Gustavs Terzens Foto: publicitātes

Televīzijas un radio raidījumu veidotājs un vadītājs Gustavs Terzens pirms 20 gadiem sāka darbu “Radio SWH”. Raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viņš dalās savā stāstā, kā tas noticis un kā kļuvis par “Radio SWH Rock” pirmo tiešā ētera balsi. Tāpat Terzens atklāj lielākos nedarbus un ziepes ēterā, tostarp stāstu par sarunu ar tā laika “Radio SWH” vadītāju Zigmaru Liepiņu.

“Pats sākums, pati iniciācija bija ļoti izšķiroša,” raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei saka Terzens. Viņš atceras, ka pirms 20 gadiem “Radio SWH” lielajā studijā Jānis Šipkēvics piešķīris ētera laiku. “Viņš iedeva izmēģinājuma laiku mums sestdienās un svētdienās no 19 vakarā līdz 22 un teica: “Ja tu kādu auditoriju panāksi, varbūt dabūsi darbu.” Tad es tos divus mēnešus spiedu kaut ko ārā,” atminas Terzens. Tomēr, pieņemot pavisam spontānus lēmumus, viņam tika piedāvāts laiks “Radio SWH Rock” viļņos.

Terzenam tad bijuši 20 vai 21 – jauniņais starp radio personībām. “Es atceros, ka otrs trauksmainākais spilgtais ētera piedzīvojums bija šis ēters pēc Līgo svētkiem 2003. gadā – es iznācu ēterā, un es biju pirmā dzīvā tiešā ētera balss “Radio SWH Rock”,” stāsta Terzens,

“Rokas drebēja, pogas juka, es vēl nemācēju to formulu vadīt, bet, nu, tad, kad iemet tevi ūdenī, – jāpeld, un es diezgan ātri iemācījos peldēt.”

Taujāts par to, kādi bija lielākie nedarbi radio, Terzens atceras: “Vienreiz es nezināju, ko darīt, jo ziņu lasītājs “izbeidzās” ziņu laikā. Viņš vienkārši aizmiga.” Kādā citā reizē pie Terzena ētera laikā ieradies tā laika “Radio SWH” vadītājs Zigmars Liepiņš. “Atveras durvis un garajā mētelī ar brillēm uz acīm, ar to nopietno seju, ar to noliekto zodu Zigmars Liepiņš parādās, un es domāju – viss, man aukstas kājas. Viņš tā: “Nē, viss labi, bet, nu zini, dažreiz izskaiti līdz 10, pirms ej ēterā, labi? Bet viss “okay”.” Pagriežas un aiziet. Un es tagad domāju - kādi secinājumi man jāizdara? Ko es izdarīju? Viņš nepaskaidroja. Izskaitīju līdz 10 un atgriezos ēterā,” atminas Terzens.

Atzīmējot "Radio SWH" trīsdesmitgadi, arī nākotnē raidījuma ietvaros plānots tikties ar radošām un spilgtām personībām, kas gadu gaitā būvējušas radio tādu, kādu dzirdam to šodien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu