"Man nav citu iespēju, kā izveseļoties!" Aktieris Egliens velta pateicības vārdus ziedotājiem (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Mārtiņš Egliens
Aktieris Mārtiņš Egliens Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai aktieris Mārtiņš Egliens atgūtu savas runas spējas, ko viņš nu jau ilgstoši ir zaudējis, 14. februārī tika sākta ziedošanas kampaņa. Pāris stundu laikā nepieciešamā summa tika savākta. Aktieris "Facebook" ierakstā velta pateicības vārdus līdzcilvēkiem un norāda, ka ir cerību pilns, lai dotos ārstēties uz Vāciju.

Mārtiņš raksta: "Es esmu pārsteigts, apmulsis un izbrīnīts. Latviski runājot - esmu uz "pauzes"... Nav tādu pateicības vārdu, kuri būtu piemēroti šim gadījumam. Un tomēr, saku PALDIES! Kā izrādās, runāt var daudz dažādos veidos. Un jūs visi to apliecinājāt... Un es apmulsu... Es zināju, ka dzīvoju zemē, valstī, pasaulē, kurā mitinās ļoti daudz brīnišķīgu, nesavtīgu cilvēku. Bet ka tik daudz...

Kad runāju ar "Ziedot.lv" meitenēm, viņas izteica cerību, ka varētu būt, ka vēlamo summu savāksim ātri.

Es klusībā nopriecājos un cerēju, ka varbūt mēneša laikā to varētu izdarīt... Jūs mani pārsteidzāt! Vajadzīgā summa tika savākta divu stundu laikā.

Protams, jāsaka paldies dažiem maniem draugiem, kuri neprātīgā tempā aktivizēja sociālos tīklus. Tad arī tiem, kuri šo aktivizāciju draudzīgi turpināja aktivizēt tālāk. Bet vislielākais paldies, protams, visiem jums un katram atsevišķi. Lielāko daļu no jums es nepazīstu. Kaut gan nu jau mazliet tomēr pazīstu gan! Jo, kā mēs visi zinām, par cilvēku vislabāk runā viņa darbi.

Manā ceļā pēdējā gada laikā ir nākuši ārkārtīgi daudz brīnišķīgu cilvēku. Tādu cilvēku, kuru vienīgā motivācija bija man palīdzēt. No tradicionāliem līdz netradicionāliem ārstiem, no operas līdz pirtij, no vingrošanas līdz dziedniecībai... Un skaidrs ir viens!

Tad, kad es atkal būšu runājošs, dziedošs un reizēm bļaujošs, es nevarēšu pateikt, kuri tieši cilvēki man palīdzēja. Palīdzēja visi! Jūs visi.

Tagad pilns cerību došos uz Vāciju. Ja konkrētā manipulācija palīdzēs, tā, iespējams, būs jāatkārto, bet, pateicoties jums, tas ir iespējams. Ja naudiņa paliks pāri, tad ar "Ziedot.lv" meitenēm mums ir vienošanās, ka varēšu to ziedot tālāk. Vēl kādam, kam tas ir ļoti nepieciešams. Iespējams, jūs būsiet palīdzējuši ne tikai man. Un tas ir forši!

Katrā ziņā vēl un vēl un vēl gribu visiem teikt paldies, paldies, paldies!

Tagad nu gan man nav citu iespēju, kā izveseļoties. Un tad mēs visi satiksimies, parunāsim un uzdziedāsim!

Lai jums visiem apkārt vismaz tik pat daudz labu cilvēku, kā man! Uz tikšanos!" raksta Mārtiņš Egliens.

TVNET jau ziņoja, ka 14. februārī portālā "Ziedot.lv" tika publicēts aicinājums ziedot Latvijas Nacionālā teātra aktiera Mārtiņa Egliena, lai aktieris atgūtu runas spējas. Vien dažu stundu laikā nepieciešamie 10 000 eiro tika saziedoti.

Līdz pulksten 17.00 saziedoti jau vairāk nekā 16 000 eiro.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens jau vairāk nekā gadu cīnās ar veselības problēmām. Latvijas ārstu konsilijs ir nozīmējis aktierim procedūru, ko veic Vācijas klīnikā, taču tam nepieciešams finansiāls atbalsts.

"Aktiera talants sakņojas gan dvēseles smalkumā, gan nervu stiprumā, gan asā reakcijā, gan trenētā atmiņā. Talants nevar izpausties, ja nav balss. Šobrīd tieši šis - galvenais aktiera "ierocis" ir Mārtiņam atņemts," teikts Ziedot.lv.

Jau kādu laiku Mārtiņš juta, ka ar balsi ir problēmas. Taču pirms gada saprata, ka situācija ir nopietna, jo vairs nespēja normāli parunāt. Kopš tā laika Mārtiņš bijis pie neskaitāmiem ārstiem, izmeklējumiem un procedūrām. Apmeklēti vairāki speciālisti - LOR, neirologi, osteopāti, kineziologs, manuālais terapeits, psihiatrs, logopēds, balss treneris, adatu terapija un pat dziednieki. Diemžēl rezultātu nav.

Latvijas ārstu konsilijs ir nozīmējis Mārtiņam procedūru, ko veic Vācijas klīnikā. Procedūra izmaksā līdz 10 000 eiro. Ir iesniegts pieteikums Nacionālajā Veselības dienestā par valsts apmaksātu ārstniecību, taču atbilde vēl jāgaida. Bet slimība negaida. Mārtiņš pēc iespējas ātrāk vēlas nokļūt klīnikā un saņemt procedūru. Ja procedūra palīdzēs, tad tā pēc kāda laika būs jāatkārto.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu