BAFTA balvu pasniegšanas ceremonijā triumfē "Rietumu frontē bez pārmaiņām"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Režisors Edvards Bergers, aktieri Fēlics Kammerers un Albrehts Šūss
Režisors Edvards Bergers, aktieri Fēlics Kammerers un Albrehts Šūss Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas Kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA) balvu pasniegšanas ceremonijā vislielākos laurus svētdien plūkusi vācu filma "Rietumu frontē bez pārmaiņām" (All Quiet on the Western Front), kas vēsta par dzīvi un nāvi Pirmā pasaules kara ierakumos.

Kinolente, kas balstīta vācu rakstnieka Ēriha Marijas Remarka slavenajā romānā "Rietumu frontē bez pārmaiņām", ieguvusi septiņas balvas, tai skaitā balvu kategorijās "Labākā filma", "Labākais adaptētais scenārijs" un "Labākā filma, kas nav angļu valodā". Filmas režisors Edvards Bergers ieguva arī balvu kategorijā "Labākais režisors".

Īru komēdija "Inišerinas banšijas" (The Banshees of Inisherin) un biogrāfiskā filma "Elvis" katra ieguvusi pa četrām balvām.

BAFTA kategorijā "Labākā aktrise" balvu ieguvusi Keita Blanšeta par lomu filmā "Tara" (Tár), bet balvu "Labākā aktiera" kategorijā saņēmis Ostins Batlers par lomu filmā "Elvis".

Foto: SIPA/Scanpix

Par labāko britu filmu tika atzīta "Inišerinas banšijas", kas ieguva balvu kategorijā "Labākais oriģinālais scenārijs". Kerija Kondone un Barijs Keogans par tēlojumu šajā filmā saņēma balvas kategorijās "Labākā otrā plāna aktrise" un "Labākais otrā plāna aktieris".

Foto: EPA/Scanpix

BAFTA balvas tiek uzskatītas par labu indikatoru gaidāmajām ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvām. Iespējams, tādēļ daudziem bija pārsteigums, ka zinātniskās fantastikas komēdija "Viss visur vienlaikus" (Everything Everywhere All at Once), kas nominēta "Oskara" balvām 11 kategorijās, bija vislielākā zaudētāja BAFTA ceremonijā, jo ieguva tikai vienu balvu - par montāžu.

Starp slavenībām, kuras apmeklēja balvu pasniegšanas ceremoniju, bija arī Velsas princis un princese. 

Foto: SIPA/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu