VIDEO Asprāši atskaņo cirka mūziku Krievijas atbalsta gājiena laikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Kādā Vācijas pilsētā vakar vakarā noticis Krievijas atbalsta gājiens, kura laikā kāds no vecpilsētas namu iedzīvotājiem uz savas palodzes novietojis skaņu iekārtu, pa kuru atskaņojis čehu komponista Jūliusa Fučika (1872–1916) komponēto maršu “Gladiatoru ienākšana”.

Lai arī šis 1897. gadā komponētais skaņdarbs ir militārs maršs, populārajā kultūrā tas iesakņojies kā pavadījums cirka izrāžu ievadam, kurā notiek iepazīstināšana ar vakara gaitā sagaidāmajiem numuriem.

Jūliuss Fučiks sava mūža laikā sarakstījis ap 400 maršu, valšu un polku, un dažkārt viņu dēvē par Bohēmijas Souzu, atsaucoties uz amerikāņu komponistu un diriģentu Džonu Filipu Souzu (1854-1932), vairāku militāro maršu autoru, viņš sacerējis arī ASV Nacionālo maršu “The Stars and Stripes Forever”.

Savukārt mikroblogošanas vietnes “Twitter” lietotāji jau piedāvājuši savas pleilistes ar mūziku, kuru varētu atskaņot līdzīgu atbalsta gājienu fonā: melodiju no britu komiķa Benija Hila šova sākuma titriem vai, piemēram, “Mazo gulbīšu deju”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu