Aprīlī varētu sākt biļešu tirdzniecību uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kopmēģinājums XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Noslēguma koncertam "Kopā augšup", 2022. gada 17. septembrī
Kopmēģinājums XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Noslēguma koncertam "Kopā augšup", 2022. gada 17. septembrī Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Aprīlī varētu uzsākt biļešu tirdzniecību uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Ertmane norāda, ka 27.februārī noslēgsies biļešu tirgotāja iepirkums. Termiņš tika pagarināts, jo viens no pretendentiem bija iesniedzis sūdzību par atsevišķām iepirkuma nolikuma pozīcijām.

Iepirkumu uzraudzības birojs ir atzinis, ka pasūtītājam (LNKC) ir tiesības pieprasīt nepieciešamos kvalitātes kritērijus, līdz ar to sūdzība tika noraidīta.

LNKC pārstāve norādīja, ka līdz 27.februāra plkst. 9:00 pagarināta piedāvājumu iesniegšana svētku biļešu tirdzniecībai un biļešu elektroniskajai kontrolei.

Iepriekš pretenzijas par iepirkuma gaitu pauda SIA "Biļešu serviss". Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Svens Nūtmans norādījis, ka konkursa nolikumā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību un biļešu elektronisko kontroli  ir nosacījumi, kas "var radīt augsni manipulācijām un korupcijai".

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē LNKC, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu