VIDEO ⟩ "Kā tu par saviem bērniem tā vari paprasīt?!" "Bermudu divstūris" nosauc paši savu mīļāko dziesmu

CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 18. februārī, Ķīpsalā norisinājās "Zelta Mikrofona" ceremonija, kurā tika sumināti laureāti 21 kategorijā. Grupa "Bermudu divstūris" saņēma balvu par straumētāko ierakstu un sarunā ar TVNET atklāj, kurš no viņu pašu hitiem ir sirdij tuvākais. Noskaties video!

Jau ziņots, ka "Zelta mikrofona" ceremonijā Gada un arī labākā popmūzikas albuma titulu saņēma Shipsea ar “Apgaismo mani”.

Divus “Zelta Mikrofonus” saņēma arī Vultura ar albumu “Not Your Typical Fairytale” - Elektroniskās vai deju mūzikas albums un Gada debija, un arī Dons ar dziesmu “Pieskāriens” tika apbalvots “Zelta Mikrofona '23” kategorijās Radio hits un Gada dziesma. Apbalvojumu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēma skaņu inženieris Augustīns Delle.

“Zelta Mikrofons” pirmo gadu tika pasniegts kategorijā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”. Nominācija apkopoja datus par 2022. gadā mūzikas vietnēs internetā visvairāk straumētāko Latvijas mūziku, kas pērn bija dziesma “Brāl, ar dzīvi nekaulē” – grupu “Bermudu divstūris” un “Apvedceļš” sadarbība. Savukārt “Elvi gada dziesmas” ziedojumā kopā savākti 5548,70 EUR, tajā skaitā zvani un ziedojumi Ziedot.lv portālā. Par saziedoto tiks iegādāti vairāki ģeneratori un nosūtīti Ukrainai.

Arī TVNET pārstāvji Krista Garanča un Toms Treibergs pasniedza balvu kategorijā "Indie vai alternatīvās mūzikas albums", kuru saņēma Keitija Bārbale ar ierakstu "Akmens dievs".

Foto: "Zelta mikrofona 2023" ceremonija

“Šis gads “Zelta Mikrofonam” bija īpašs un atšķirīgs. Spērām drosmīgu soli, par norises vietu izvēloties izstāžu centra "Ķīpsala" telpas un uz pasākumu aicinot arī skatītājus. Spriežot pēc pozitīvajām un sajūsminātajām atsauksmēm no mūziķiem un skatītājiem, šis riskantais solis ir attaisnojies. Esam pakāpušies citā līmenī un varam lepoties ar rezultātu - spožiem mūzikas industrijas svētkiem!  Esmu ļoti pateicīga gan lieliskajai radošajai komandai, gan atbalstītājiem, bez kuriem tāds vēriens nebūtu iespējams. Esmu gandarīta par visu iesaistīto pušu radošo un nesavtīgo pienesumu, kas gādāja par to, lai “Zelta Mikrofons” būtu Latvijas mūzikas notikumu etalons,” saka Elita Mīlgrāve, “Zelta Mikrofona” koncepcijas autore un ilggadējā producente.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu