Aktrise, kura cīnās ar multiplo sklerozi, apmeklē "savu pēdējo apbalvošanas ceremoniju"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu aktrise Kristīna Aplgeita (51) nule apmeklēja Ekrāna aktieru ģildes balvas (SAG awards) ceremoniju, kas, pēc pašas teiktā, ir viņas “pēdējā balvu pasniegšanas ceremonija kā aktrisei”.

51 gadu vecā aktrise, kura 2021. gadā paziņoja, ka sirgst ar multiplo sklerozi, apmeklēja sarkano paklāju, tērpusies melnā vakarkleitā. Viņa pārvietojās ar spieķi, uz kura rakstīts "FU MS" (pie velna multiplo sklerozi - red.)

Aplgeita pasākumā piedalījās ar divpadsmitgadīgo meitu Seidiju Greisu.

Aktrise bija nominēta Ekrāna aktieru ģildes balvai par lomu "Netflix" seriālā "Dead to Me".

"Šī, visticamāk, ir mana pēdējā balvu pasniegšanas ceremonija kā aktrisei, tāpēc man tas nozīmē daudz," Aplgeita sacīja izdevumam "The Los Angeles Times".

Foto: AP/Scanpix

"Pašreiz es nevaru iedomāties celties piecos no rīta un pavadīt 12-14 stundas uzņemšanas laukumā. Man tas nav pa spēkam," atzina aktrise. 

Holivudas aktrise sacīja - lai arī viņa vēlas paņemt pauzi aktiermākslā, viņa plāno turpināt strādāt.

"Plānoju būt aizkadra balss un nopelnīt naudu, lai pārliecinātos, ka mana meita ir paēdusi un mums ir jumts virs galvas," tā Aplgeita. 

Multiplā skleroze (MS) ir hroniska un smaga centrālās nervu sistēmas slimība, bet katram pacientam tā izpaužas citādi. Visbiežāk MS attīstības laikā pacientiem tiek novēroti redzes, jušanas, runas un koordinācijas traucējumi, grūtības noturēt līdzsvaru, muskuļu stīvums. Pašlaik pieejamie medikamenti var palēnināt slimības gaitu, bet nevar to izārstēt.

Pasaulē ar MS slimo vairāk kā 2,5 miljoni cilvēku. 2018. gadā par saslimšanu ar MS paziņoja arī Holivudas aktrise Selma Blēra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu