Foto ⟩ Jaunajā kultūrvietā "Skapis" notiek iesildīšanās lielajai atklāšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieskats kultūrvietas “Skapis” atklāšanas pasākumā
Ieskats kultūrvietas “Skapis” atklāšanas pasākumā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šonedēļ Aristīda Briāna ielā 9a, vietā, kur kādreiz darbojās leģendārais "Piens", durvis ver "Skapis" - kvīru kopienas spēka vieta, kas draudzīga heteroseksuāliem cilvēkiem un visiem, kas netur sevī naidu un aizspriedumus. Ceturtdien, 2. martā, notika iesildīšanās lielajai atklāšanai, kas notiks piektdien, 3. martā.

Kluba radošie vadītāji Ieva Mits un Bruno Šestakovs uzsver ka "Skapis" ir vieta, kurā iznākt no ikdienas rutīnas un dažreiz tik vienmuļās realitātes. 

"Skapis" ir droša vide, kurā mēs laužam stereotipus un esam brīvi visā savā pašizpausmes spektrā. Vieta, kurā mēs cienām un svinam viens otra atšķirības."

Foto: Ieskats kultūrvietas “Skapis” atklāšanas pasākumā

Ceturtdienas vakarā "Skapī" bija pulcējušies kvīru kopienas pārstāvji, viņu draugi un atbalstītāji. Uz bāra letes, kas izrādījās izcila vieta ne tikai kokteiļiem, bet arī svinīgām uzrunām un dragkvīnu šovam, īsas runas atraktīvās Mētras vadībā teica Ieva un Bruno, "Mozaīka" pārstāvis Kaspars Zālītis, Šmagradu Magda un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kurš tika uzņemts ar ovācijām. 

Mārtiņš Staķis paironizēja, ka pirms vēlēšanām politiķi, protams, daudz ko solījuši un no sirds vēlējušies, bet vienu lietu viņi noteikti vēlējušies panākt: lai pilsētā būtu vairāk prieka. 

"Prieks - tas nozīmē, ka ir viegli un bezrūpīgi, un tas ir tad, kad vari justies droši, kad neviens tevi netiesā, neviens tevi nenosoda, neviens tev nesaka, kā pareizi uzvesties, ko mīlēt un ar ko būt kopā," teica Staķis, solot, ka turpmāk "Skapī" būs biežs viesis. 

Vakara kulminācija bija dragkvīnu šovs. Uzstājās Pirmā sieviete Latvijā, Vencheska, Anna Batterfly un citas apburošās kvīnas. 

Mūzika, dejas, kokteiļi, apskāvieni, skūpsti un īsta prieka eksplozija šovakar iesildīja "Skapi" vēl daudzām izcilām ballītēm un citiem notikumiem. "Skapis" ir vaļā! 

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu