Juris Žagars atklāj, kā sadzīvo ar brāļa aiziešanu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieri brāļi Juris (no kreisās) un Andrejs Žagari otrā starptautiskā teātra un kino mūzikas festivāla "Jūras pērle" atklāšanas koncerta laikā Dzintaru koncertzālē, kas veltīts Rīgas kinostudijas 70 gadu jubilejai.
Aktieri brāļi Juris (no kreisās) un Andrejs Žagari otrā starptautiskā teātra un kino mūzikas festivāla "Jūras pērle" atklāšanas koncerta laikā Dzintaru koncertzālē, kas veltīts Rīgas kinostudijas 70 gadu jubilejai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Dailes teātra vadītājs Juris Žagars šovā “Iečeko slavenību” dalījās savās pārdomās par sava brāļa Andreja Žagara aiziešanu. 

Kā zināms, Andrejs Žagars mūžībā devās 60 gadu vecumā 2019. gada 26. februārī pēc smagas cīņas ar slimību. Intervijas laikā Juris ar smaidu atceras brāli, un uzskata, ka ar viņa aiziešanu ir sadzīvojis, citādāk nemaz nevarētu būt.

Brāļi Žagari kultūras telpā tiek raksturoti kā ambiciozi un mērķtiecīgi sava ceļa gājēji, katrs ar savu virzienu uz lielām lietām. Juris smejot atzīst, ka ar brāli vienmēr ir bijusi neapzināta konkurence. “Es uzskatu konkurenci par vienu no spēcīgākajiem dzinējspēkiem. Es esmu uz konkurenci tendēts. Man patīk uzvarēt, man nepatīk zaudēt. Es nevaru būt vienaldzīgs pret to, ko varu sasniegt, kad kāds cits to ir sasniedzis.”

Runājot par brāļa aiziešanu, viņš uzskata, ka ar to pilnīgi tikt galā nav iespējams, iekšā paliek smeldze, bet jāspēj ar to ir sadzīvot.

“Visi sadzīvo un izdzīvo. Tu jau nevari tā mūžīgi dzīvot. Ja es kādreiz aiziešu no šīs pasaules, tad gribu, lai tie, kas paliek, diezgan ātri sadzīvo ar to.”

Vairāk uzzini 1188.lv!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu