Izklaides gigants "Sony" iegādājies Graubas komēdijas "Circenīša Ziemassvētki" rimeika tiesības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "Sony Pictures International Productions" ir iegādājies tiesības vairākās pasaules valstīs filmēt vietējo versiju režisora Aigara Graubas ģimenes komēdijai "Circenīša Ziemassvētki", kas starptautiskajā vidē tiek izplatīta ar nosaukumu "Accidental Santa".

Kā aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa, tiesības iegādātas filmas veidošanai Ziemeļamerikā, Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Meksikā un Brazīlijā.

Filma "Circenīša Ziemassvētki" veidota filmu studijā "Grauba" un pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2022.gada decembrī. Filmas notikumu centrā ir no cietuma izbēgušais Bruno Circenis, kurš atrod maskēšanās iespēju - pārģērbjas Ziemassvētku vecīša kostīmā. Tas notiek tieši Ziemassvētku vakarā, un bērni, kuri domā, ka Bruno ir īstais vecītis, iesaista viņu savā slepenajā ģimenes glābšanas plānā.

Filmas "Circenīša Ziemassvētki" jeb "Accidental Santa" starptautiskās izplatīšanas un rimeika tiesības pārstāv Londonas aģentūra "Canoe Film", kas februāra beigās sāka filmas pārdošanu Eiropas filmu tirgū Berlīnē. "Canoe Film" izpilddirektore Kerolaina Šterna filmu studijas "Grauba" vārdā vienojās par darījumu ar "Sony Pictures International Productions".

Galveno lomu filmā spēlē Liepājas teātra aktieris Kaspars Kārkliņš, savukārt citās lomās var redzēt Ingu Tropu un Jāni Vimbu. Filmā dzirdama komponista Riharda Zaļupes mūzika. Kinolentes operators ir Valdis Celmiņš, bet skaņu režisors - Aleksandrs Vaicahovskis.

Par estētiku un vizualizāciju rūpējušies mākslinieki Maija Jansone un Kārlis Balodis, grima māksliniece Aija Beata Rjabovska un kostīmu māksliniece Sandra Sila. Filmas montāžas režisore ir Paula Popmane, savukārt kinolentes producenti ir Ivo Baumanis un Kristiāns Alhimionoks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu