Igauņu popmūzikas zvaigzne NOËP ielūdz uz jaunā albuma svinībām Āgenskalna tirgū

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Noepmusic

Šodien igauņu mūziķis NOËP ciemojas Latvijā, lai popularizētu jauno albumu “Moove Your Feet”, kas tika izdots februāra vidū. Albuma svinības notiks plkst. 19:30 bārā “Vest”, kas savu mājvietu tagad atradis atjaunotajā Āgenskalna tirgū.

“Move Your Feet” ir dziesmu kolekcija, kurai idejas NOËP (īstajā vārdā Andress Keppers/Andres Kõpper) radis, samplējot podkāstus, intervijas un klipus, kas pamanīti soctīklu platformās. Pirmais albuma vēstnesis bija singls “N.Y.M.P.H.O.maniac”, kas tika izdots pagājušajā septembrī, bet nākamais – pagājušajā piektdienā izdotais - “Donald Glover”. Ar samplu izmantošanu NOËP aizrāvās jau savas karjeras sākumā, bet jaunajā albumā šai metodei ir pievērsta īpaša uzmanība, paceļot to pavisam jaunā līmenī. Iepriekš viņa sniegumu iedvesmoja kino pasaule, bet tagad vide, kurā atrodamies gandrīz visi, proti, soctīklu pasaule ar Instagram un TikTok centrā.

Pagājušā gadā mūziķis sev uzdāvināja jaunu basģitāru, un šā instrumenta klātbūtne izteikti sajūtama albuma skanējumā. Dziesmā “Pamela T-shirt” piedalās igauņu komponists un čellists ar izglītību klasiskajā mūzikā - producents un dīdžejs Sanders Melders (Sander Mölder), bet sacerējumā “Let’s Stretch” - franču mūziķe Amouë. NOËP ir radījis sev unikālo skanējumu, kuru pamanījuši un novērtējuši klausītāji pasaulē, viņa kataloga klausījumu skaits tikai Spotify vien jau sniedzas pāri 60 miljoniem. Hita singles „Fk This Up feat. CHINCHILLA“ nesen saņēma Zelta statusu Itālijā (11,7 miljonu klausījumu Spotify), bet singls „On My Way“ iecienītajā straumēšanas servisā šobrīd pārsniedzis divu miljonu klausījumu.

Mūziķis ir izsludinājis arī savu vienīgo šī gada koncertu Igaunijā, kas notiks 19. augustā un būs ne tikai līdz šim vērienīgākais NOËP koncerts, bet arīdzan lielākais šovs pēdējos trīsdesmit gados, kas tiek veidots tieši vietējam māksliniekam. Koncerts notiks “A. Le Coq Arēnā” Tallinā, un tajā piedalīsies virkne Igaunijas un ārvalstu mākslinieku. Savukārt Latvijas klausītāji varēs baudīt NOËP priekšnesumu šā gada festivālā “Summer Sound”, kas notiks 4. un 5. augustā Liepājā. Turklāt - ne tikai uz lielās skatuves ar pilno grupas sastāvu, bet arīdzan ar DJ setu Kluba teltī.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu