Ivo Fomins šodien svin 55 gadu jubileju un izsludina papildkoncertus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valters Pelns

Dziedātājs Ivo Fomins šodien, 4.martā, svin 55 gadu jubileju. Gan par godu tai, gan, atzīmējot 30 uz skatuves pavadītos gadus, mūziķis ir izsludinājis savas pavasara un vasaras jubilejas koncerttūres "30 gadi uz skatuves un Jūsu sirdīs" papildkoncertus.

Mūziķis dalās ar turnejas ieceri: “Koncertos gribu atspoguļot to, ko esmu darījis uz skatuves šos trīsdesmit gadus – lielu daļu dziesmu, kuras skanējušas manas karjeras laikā. Tās būs dziesmas no pašiem agrīnajiem gadiem, arī no dueta "Fomins un Kleins" laika, kaut kas arī no “Melnās princeses”, labākās dziesmas no visiem četriem maniem albumiem, un, protams, arī klausītāju iemīļotie skaņdarbi.”

Savu muzikālo karjeru Ivo Fomins iesāka 80.gados, kad pusaudža vecumā kopā ar Tomasu Kleinu, Zigfrīdu Muktupāvelu un Guntaru Raču izveidoja grupu “Saldās sejas”, bet jau 18 gadu vecumā Fomins pievienojās grupai “Neptūns”.

1987.gadā Ivo un viņa brālis Rodrigo (Igo) iesaistījās projektā “Liepājas brāļi”, pēc diviem gadiem iegūstot trešo vietu Jauno dziedātāju konkursā "Jūrmala". 1990. un 1994.gadā rokfestivālā "Liepājas Dzintars" Fomins atzīts par labāko vokālistu. Deviņdesmito gadu pirmajā pusē mūziķis spēlēja rokgrupās "Libau" un "The Cucumbers", bet 1998.gadā kļuva par Fēliksa Ķiģeļa grupas "Melnā Princese" vadošo solistu.

Foto: Publicitātes foto

2002. gadā Ivo kopā ar rokgrupas "Līvi" ģitāristu Tomasu Kleinu izveidoja duetu "Fomins & Kleins". 2003.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajā atlasē viņi ar dziesmu "Muzikants" ieņēma 2.vietu, savukārt 2004. gadā ar "Dziesmu par laimi" Latvijas atlasē uzvarēja un piedalījās lielajā Eirovīzijas konkursā.

Ivo Fomina jubilejas koncerti martā notiks:

16.martā plkst.19 koncertzālē "Cēsis" (papildkoncerts)

17.martā plkst.19 koncertzālē "Cēsis"

19.martā plkst.16 Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors"

24.martā plkst.19 Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti"

24.martāplkst.21.30 Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" (papildkoncerts)

29.martā plkst.19 Kultūras centrā "Ulbrokas Pērle" (papildkoncerts)

30.martā plkst.19 Kultūras centrā "Ulbrokas Pērle"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu