Ēzelītis, grizlilācis un senu draugu atkalsatikšanās - spilgtākās "Oskara" ceremonijas epizodes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kā jau TVNET šorīt ziņoja, ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonijā šogad lielākos uzvaras laurus plūkusi filma "Everything Everywhere All at Once" ("Viss visur vienlaikus").

Amerikāņu zinātniskās fantastikas komēdija saņēmusi septiņus "Oskarus", tai skaitā trīs no četrām balvām par labāko aktiermeistarību. Piedāvājam aplūkot vēl citas zīmīgas epizodes no vakar aizvadītās ceremonijas “Dolby” teātrī Losandželosā.

Ilgi gaidītā atkalsatikšanās

Svētdienas ceremonija bija iespēja Vjetnamā dzimušajam ķīniešu-amerikāņu aktierim Ke Hujam Kvanam atkal satikties ar savu vecu draugu, kolēģi filmēšanas laukumā Harisonu Fordu.

Foto: Reuters/ScanPix

Kvans, kurš bērnībā filmējās kopā ar Fordu filmā “Indiana Džonss un Lāstu templis” (“Indiana Jones and The Temple of Doom”, 1984), pēc divdesmit gadu pārtraukuma savā aktiera karjerā ieguva labākā otrā plāna aktiera balvu par darbu titulētajā filmā “Everything Everywhere All at Once”. Pēc uzvarētāja paziņošanas kategorijā “Labākā filma” viņš aizrautīgi uzskrēja uz skatuves un apskāva savu bijušo ekrāna partneri, kurš viņam pasniedza balvu.

Lady Gaga uzstājas bez grima

Foto: Reuters/ScanPix

Lady Gaga ceremonijas vakarā parādīja skaidru izvēli starp formu un saturu, kā centrālo elementu akcentējot savu vokālu, uzstājoties bez grima, džinsos un vienkāršā T kreklā.

Dziedātājas sacerējums “Hold My Hand” no filmas “Top Gun:Maverick” tika nominēts "Oskaram" par labāko oriģināldziesmu, savukārt āriene bija krasā kontrastā dziedātājas promenādes gājienam uz nevis sarkanā, bet šampanieša krāsas paklāja; melnā Versace kleitā ar izteiktu korsetes ņieburu. Jāpiebilst, ka 2019. gadā Lady Gaga saņēma “Oskaru” šajā pašā kategorijā par dziesmu “Shallow” no filmas “A Star is Born” (“Zvaigzne ir dzimusi”).

Britu humors sajūsmina Holivudu

Foto: EPA/Scanpix

Britu aktiera Hjū Grānta humors trāpīgi uzrunāja klātesošos vakara viesus “Dolby” teātrī. Pasniedzot balvu par labāko mākslinieka darbu (to saņēma vācu kara drāma “Rietumu frontē bez pārmaiņām”) kopā ar savu ekrāna partneri filmā "Četras kāzas un vienas bēres" Endiju Makdovelu, Grānts pajokoja: "Mūsu klātbūtnes mērķis šajā notikumā ir divējāds. Pirmkārt, vēlamies uzsvērt laba mitrinošā krēma būtisko nozīmi. Endija tādu ir lietojusi katru savas dzīves dienu, es turpretim neesmu."

Pēc tam Grānts norādīja uz Makdovelu, sniedzot kodolīgu novērtējumu: "Joprojām satriecoši!" Pēc tam, norādot uz sevi, konstatēja, ka viņa āriene vairāk ir pielīdzināma tai vīrieša ķermeņa zonai, kura turpinās zem jostasvietas.

Vila Smita izgājiens nav aizmirsts

Ceremonijas vadītājs Džimijs Kimmels atsaucās uz pagājušā gada “Oskaru” ceremonijas kontraversālo situāciju, kad Vils Smits devās uz skatuves, lai iesistu vakara vadītājam, komiķim Krisam Rokam. Smitu bija saniknojis Roka joks, kuru viņš bija adresējis aktiera sievai.

"Mēs vēlamies, lai jūs izklaidētos, justos droši, un, pats galvenais, mēs vēlamies, lai es pats justos droši. Tātad mums te šovakar ir stingri noteikumi," brīdināja Kimmels.

"Ja kāds šajā teātrī šova laikā pastrādās ko vardarbīgu, jums tiks piešķirts “Oskars” kā labākajam aktierim un jums būs atļauts teikt 19 minūšu garu pateicības runu. Bet, ja nopietni, akadēmija ir izveidojusi speciālu krīzes komandu, kura šovakar atrodas šeit. Ja ceremonijas laikā notiek kaut kas neparedzams vai vardarbīgs, sēdiet un nedariet absolūti neko. Varbūt pat apskaujiet savu uzbrucēju,” norādīja populārā sarunu šova vadītājs Kimmels.

Ēzelītis uz skatuves – ne tikai Jaunajā Rīgas teātrī

Foto: AFP / Scanpix

Kā ar speciālu veltījumu īru traģikomēdijai “Banshees of Inisherin” (“Inišerinas banšijas”), Kimmels uz skatuves ieradās ar ēzelīti. Laipnajam un izteiksmīgajam kustonim filmā ir ļoti būtiska loma, savukārt Džimijs Kimmels četrkājaiņa klātbūtni paskaidroja šādi: "Viņa ir ne tikai brīnišķīga aktrise, bet arī sertificēts emocionālā atbalsta ēzelis. Vismaz tā mēs skaidrojām aviokompānijai, lai viņa varētu iekāpt lidmašīnā no Īrijas. Ja jūtaties skumji vai jums ir nepieciešams apskāviens.. Bet tagad gan viņai jāatgriežas “Spirit Airlines” reisā." Pieminētā zemo cenu aviosabiedrība ar savu dažbrīd paradoksālo un neparedzamo rīcību jau krietnu laiku kalpo par ironisku joku avotu. Kimmels arī pieminēja interesantu faktu, ka šīgada “Oskaram” par sniegumu uz ekrāna bija nominēti pieci īru aktieri: “Tas nozīmē, ka kautiņa iespējas uz šīs skatuves ir krietni paaugstinātas...”

Nevis Laimes, bet Kokaīna lācis

Foto: Reuters/ScanPix

Aktrise un nu jau arī režisore Elizabete Benksa pasniedza balvu par labākajiem vizuālajiem efektiem filmai “Avatar: The Way of Water” (“Avatars: Ūdens ceļš”) ļoti hiperaktīva grizlilāča pavadībā. "Nesen režisēju filmu “Kokaīna lācis”, un bez vizuālajiem efektiem lācis izskatītos šādi," jokoja Benksa. Filmas pamatā ir patiesi notikumi 1985. gadā, kad kādā Amerikas štatā, narkotiku karteļu iekšējo konfliktu rezultātā tika pazaudēta ievērojama narkotiku krava, kuru pirmais sagadīšanās dēļ atrada arī bez visām narkotikām pietiekami bīstamais ķepainis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu