“Teikas Muzikanti” izdod debijas albumu “Tautiet’s miega negulēja”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

“Teikas Muzikanti” - tautas mūzikas grupa, kuras sastāvu veido draugi, kuri laika gaitā kļuvuši par ģimeni. Diskā “Tautiet’s miega negulēja” ierakstītās dziesmas tapušas laika periodā no grupas dibināšanas 2013. gada rudenī līdz šodienai.

Kopējā albuma noskaņa atbilst “Teikas Muzikantu” dzīves ritējumam, atspoguļojot dzīves aktualitātes sākot no draiskas puišu un meitu satikšanās līdz pat bērnu dziesmām. Grupai sevišķi mīļa ir dzīvnieku simbolika, tālab dziesmas ir mīļas bērniem un jautras pieaugušajiem.

Apvienības misija ir raisīt citos interesi par tradicionālo kultūru un folkloru, kas rodas savstarpējā mijiedarbībā ar publiku dažādos pasākumos. “Teikas Muzikanti” darbojas kā muzikanti un danču vakaru vadītāji, koncertē, kā arī piedalās un vada dažādus gadskārtu ieražu un mūža godu svinēšanas pasākumus. Mūziķi gadskārtas un mūža godus mēdz atzīmēt arī tikai paši savā un tuvāko draugu lokā, lai nodrošinātu paši savu un ar folkloru nesaistīto draugu un ģimeņu iesaistīšanos gada un mūža ritējumā, kā arī, lai pamazām radītu priekšstatu nākamajai (savai un draugu) paaudzei par tradicionālās kultūras, rituālu un svētku nozīmīgumu arī mūsdienās.

Kopumā grupa koncentrējas uz aktīvu koncertdarbību un sabiedrības iepazīstināšanu ar tradīciju, skaidrojot pamatus un norādot uz to, kas varētu tikt skatīts kā interpretācija un tradīcijas pielāgošana 21. gadsimta dzīves situācijām.

Albuma “Tautiet’s miega negulēja” prezentācijas koncerts notiks 1.aprīlī, plkst. 15:00 VEF Kultūras pils Kamerzālē. Ieeja brīva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu