"Jo lielāks "pofigs", jo tālāk tiksi!" 90. gadu zvaigznes "Mixeri" par hitu "Esi reāls" un tām trakajām ballītēm

Foto: "Mixeru" publicitātes foto / TVNET kolāža
CopyDraugiem X Whatsapp

“Kur gan paliek laiks?” skan dziesmas “Esi reāls” piedziedājumā. Viena no spilgtākajām parādībām 90. gadu pašmāju deju mūzikā bija puišu grupa "Mixeri", kas pērn nosvinēja 25. pastāvēšanas gadadienu un nu TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālam "Klik" atklāj iepriekš nezināmus faktus par grupas un šā hita tapšanu, mežonīgajām ballītēm un to, ar ko galu galā nodarbojas tagad.  

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

TVNET Grupas tiešsaistes žurnāls "Klik" turpina raidījumu ciklu "Pop trips", kurā atskatīsimies uz pagājušās divdesmitgades Latvijas populārākajiem hitiem, aicinot uz sarunu attiecīgā gada novērtētākās dziesmas vai albuma izpildītājus. Šajā reizē atgriezīsimies vēl senākā pagātnē jeb deju mūzikas pasaulē, kad 1997. gadā pašmāju popmūzikā ar grāvēju "Esi reāls" debitēja puišu grupa "Mixeri", kuru veidoja tolaik populārās grupas "100. debija" dejotāji - Raivo Andersons, Jānis Kalniņš, Uldis Zīle un Edgars Rubenis.

Kā jau daudzi 90. gadu jaunieši, arī Raivo un Uldis fanoja par tā laika mūziku un pievērsās hiphopa subkultūrai, atdarinot deju kustības no ārvalstu mūziķiem, piemēram, "East 17". Tāpēc, izdzirdot radio, ka tiek izsludināta dejotāju atlase, pat nezinot kam, nebija divu domu - jāpiesakās! 

 “Tajā brīdī nebija svarīgi kur dejot, galvenais bija dejot!” saka Uldis.

Tikai pēc atlases tika paziņots, ka tiek meklēti dejotāji tā brīža "karstākajai" pašmāju deju mūzikas grupai “100. debija”, kuras sastāvā bija Agris Semēvics un Modris Skaistkalns. Deju nometnes, koncerti no trešdienas līdz svētdienai, ballītes, meitenes - tas viss bija!

Paši puiši atzīst, ka "100. debijas" laikā izbaudīja daudz traku piedzīvojumu. “Varu pateikties, ka tajā laikā nebija telefonu ar kameru,” nosaka Uldis. “Mēs bijām jauni un traki, un baudījām dzīvi pilnā apmērā!” pievienojas Raivo. 

"Katram bija foršas draudzenes katrā Latvijas pilsētā. Bija meitenes, kas brauca tūrē līdzi," atminas viņi.

Savukārt tās, kuras palika mājās, sūtīja vēstules un bildes, kā arī lūdza puišiem aizpildīt toreiz tik populārās atmiņu klades. 

Tieši patikšana publikai (būsim godīgi - jaunām meitenēm) - bija iemesls domai "100. debijas" radošas pauzes laikā no šīs puišu deju grupas veidot tajā laikā pasaulē populārā formāta boy band grupu.

Foto: Juris Lisovs / TVNET

“Nevis dejotāji, bet grupa!” sajūsmu neslēpj Raivo, kurš pavisam nejauši kādā ballītē uzkāpa uz skatuves un paņēma rokās mikrofonu, lai dziedātu pa virsu "East 17" dziesmai. 

"Pēc tam no Agra un Modra sekoja teksts: “Raivo, vairs nekad nedziedi!” Un tieši pēc nedēļas mēs sākām rakstīt pirmo dziesmu “Mixeriem”,” smejas Raivo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu