"Radiohead" palēnām tuvojas jaunas mūzikas radīšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Radiohead" līderis Toms Jorks
"Radiohead" līderis Toms Jorks Foto: SCANPIX

Intervijā žurnālam “Prog” grupas “Radiohead” bundzinieks Filips Selvejs norādījis, ka jauna mūzika no slavenās Oksfordas grupas, cerams, klausītājus sasniegs "tuvāko pāris gadu laikā". Tas papildina iepriekš sniegtās ziņas izdevumam “Spin”, kurā Selvejs norādīja, ka slavenajam alternatīvā roka pieciniekam paredzēts “atkal sapulcēties 2023. gada sākumā”.

“Mēs vienmēr runājam par mūziku,” Selvejs stāsta intervijā, “taču, runājot par reāla veida kopprojektu, ne tikai par albumu “Kid A” un “Amnesiac” jubilejas albumu pārizdošanu un interaktīvo izstādi un spēli, tas mūsu prioritāšu listē ir nedaudz zemāk.”

Mūziķis norāda, ka šobrīd visi grupas dalībnieki ir koncentrējušies uz saviem blakus projektiem, tostarp Selveja paša nesen izdoto, ceturto solo albumu “Strange Dance” un Toma Jorka un Džonija Grīnvuda projektu “The Smile”. "Kad notika pandēmija, mēs nolēmām novērsties no “Radiohead”, lai varētu ķerties pie citām lietām," stāsta Selvejs. "Bet tas tikai nozīmēja, ka šie citi projekti pieauga, tāpēc mēs dodam laiku, lai to rezultāti nonāktu tur, kur tiem, pēc mūsu ieskatiem, nepieciešams nonākt. Bet, jā, mēs drīz tiksimies kopā, un tuvāko pāris gadu laikā tas noteikti ar kaut ko rezultēsies.”

“Radiohead” pēdējais albums “A Moon Shaped Pool” tika izdots 2016. gadā, grupas pēdējā liela mēroga turneja notika 2018. gadā. Pirms diviem gadiem, lai atzīmētu nu jau kulta statusā nokļuvušo albumu “Kid A” un “Amnesiac” 21. gadadienu, grupa izdeva trīskāršu jubilejas albumu “Kid A Mnesia”, to papildinot ar interaktīvu izstādi un spēli.

Grupas aktualitāti ilustrē savdabīgs notikums: šīgada sākumā jūtūberis ar segvārdu “on4word” kopīgoja sevis izstrādātu “Radiohead” 2007. gada albuma “In Rainbows” versiju, kas pilnībā sastāvēja no spēļu konsoles Nintendo 64 skaņām, jo īpaši skaņas efektiem no 1996. gada videospēles “Super Mario 64”.

"Radiohead" 1985. gadā izveidoja pieci Abingdonas (Oksfordšīras grāfiste, Anglija) zēnu skolas audzēkņi: dziedātājs, ģitārists un taustiņinstrumentālists Toms Jorks, ģitārists Eds O’Braiens, bundzinieks Filips Selvejs, ģitārists un taustiņinstrumentālists Džonijs Grīnvuds un basģitārists Kolins Grīnvuds.

Grupa 2019. gadā uzņemta Rokenrola slavas zālē un saņēmusi trīs "Grammy" balvas kategorijā "Labākais alternatīvās mūzikas albums"; tās ieraksti vairākkārt nominēti arī kategorijā "Gada albums". Britu Dziesmu autoru, komponistu un autoru akadēmija "Radiohead" piešķīrusi četras Aivora Novello balvas (Ivor Novello Award).

Žurnāla "Rolling Stone" 500 visu laiku ievērojamāko albumu sarakstā (500 Greatest Albums of All Time, 2020) iekļauti četri "Radiohead" darbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu