Jauns nosaukums Latvijas alternatīvajā popmūzikā - “P.S.PMS”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Aleksejs Beļeckis

Ar jaunu singlu “Saisti” plašākai auditorijai sevi piesaka grupa “P.S.PMS”, kurā apvienojušās trīs mūziķes - Kristīne Pāže, Evija Vēbere un Elīna Silova.

Par apvienības izveidošanos stāsta Kristīne Pāže: “Grupa radās pagājušā gada nogalē, pēc tam, kad es uzrunāju Eviju un Elīnu kopā paspēlēt. Vēlējos vienoties kopīgā sinerģijā ar sev tuvām, dvēseliski radniecīgām sievietēm, kuras rada mākslu, iedvesmojoties no savas sarežģītās jūtu pasaules. Katra mūsu tikšanās ir terapija ar pievienoto vērtību - īpaša skaņa ar raksturu. Dažādas, tajā pašā laikā līdzīgas un jau saaugušas vienā skaistā, neparastā organismā.” “Saisti” ir pirmais grupas singls no gaidāmā debijas albuma, kurš patlaban top.

Par singla tapšanu stāsta Evija Vēbere: “Šīs dziesmas skici Elīna mums parādīja pašā pirmajā satikšanās reizē. Sākām kopā dziedāt, kaut ko ierakstījām un pēcāk pārlaimīgas griezām uz riņķi un spridzinājām idejas par to, kas ir un kas būs mūsu grupa. Tagad pie dziesmām mēs nonākam, kopīgi improvizējot, pēcāk attīstot radušos ideju un stāstu. Tad ierakstām instrumentus – Elīna spēlē basu un vērpj balss paladziņus, Kristīne spēlē ģitāru un taustiņus, es veidoju ritmus un skaņu dizainu uz modulārajiem sintezatoriem, pēcāk arī producēju ierakstīto.”

Epizode no klipa filmēšanas
Epizode no klipa filmēšanas Foto: Aleksejs Beļeckis

Elīna Silova: “Dziesma stāsta par atkarību, pieradumu un vientulības un tukšuma sajūtu iedomātā mīlestībā, kuras pamatā ir draudzība. Par neredzamajiem diedziņiem, kas piesien otram, un nespēju “iziet no nebeidzamā apļa.”

Foto: Aleksejs Beļeckis

Dziesmai nofilmēts arī videoklips, kura māksliniecisko komandu veido režisors Toms Harjo, horeogrāfe un koncepta autore Jana Jacuka, operators Aleksandrs Okonovs.

Foto: Aleksejs Beļeckis

Režisors Toms Harjo, kurš veidojis vizuālo stāstu Latvijas pārstāvei Eirovīzijā, grupas “Sudden Lights” dziemai “Aijā”, atzīstas: “Es tā iemīlējos pašā dziesmā. Dzirdu tajā smalkas, kautrīgas matērijas, kas kopā rada grandiozu emocionalitāti. No tās izriet vizuāls stāsts, kā pamatā ir cilvēku jutekliskās un neviennozīmīgās attiecības, kurās iesaistītie viens otru lieliski prot mīlēt, sargāt un smacēt vienlaicīgi.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu