Noklausies! ⟩ Pieminot Gvido Lingu, viņa vārdadienā jaunu skanējumu ieguvusi dziesma "Vējā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gvido Linga
Gvido Linga Foto: LETA

"Tā bija laba ideja Džo (Georgs Freimanis) pieminēt un sveikt Gvido vārdadienā ar jaunu remiksu," uzsver Gvido brālis Igors Linga. Pieminot leģendāro Gvido Lingu viņa vārdadienā, 31. martā klausītājiem nodots Lingas dziesmas "Vējā" remikss.

Georgs Freimanis bija Lingas albuma “Ieklausies vējā”, kas tika ierakstīts 1999. gadā, skaņu režisors un producents. Šajā albumā ir iekļautas 10 dziesmas - “Es mīlu tikai tevi”, “Vējā”, “Neziņa”, “Tuvāk par tālu”, “100 000 x”, “Pā Pā”, “Kino”, “Ahā”, “Lidojam”, “Laiks”, kā arī divas dziesmas bonusā, “Jumalo” un “Elektriskā zivs”.

Par ideju izveidot jaunu remiksu “Vējā” Džo stāsta: “Kārtojot savus vecos darba materiālus, es atradu Lingas arhīvu, kas man bija noarhivēts vairāk nekā 20 gadus.

Atmiņā atausa visa tā pieredze, kas mums radās ar Gvido, strādājot dienām un naktīm pie albuma. Tā bija pozitīva pieredze un kļuva par foršu draudzību.

Kaut kā sagribējās atsvaidzināt visas tās atmiņas, gribējās atkal dzirdēt Gvido balsi. Vispār tā bija sajūta, impulss, kas bija jārealizē!”

“Kad Džo atsūtīja paklausīties jauno dziesmas versiju, man tā ļoti iepatikās. Likās, ka tā skan mūsdienīgi un daudz jaudīgāk par oriģinālu,” atceras Igors. “Biju patīkami pārsteigts, ka Džo ir saglabājis oriģinālos izejmateriālus. Es ar tādu rīcību nevaru palepoties.” Igors piebilst, ka jau sen ir gatavojies uztaisīt Lingas dziesmām teksta video, taču nav varējis saņemties.

“Tagad esmu saņēmis riktīgu iedvesmu un motivāciju sākt strādāt. Jau sen esmu teicis – nav video, nav dziesmas.”

“Izejot cauri visam Lingas albuma “Ieklausies vējā” materiālam, nonācu pie šīs dziesmas viena iemesla dēļ – es atcerējos Gvido un viņa dzīvi. Man šķiet, ka šī dziesma vislabāk viņu raksturo, vismaz manā skatījumā un tā ir lieliska dāvana Gvidim vārda dienā, un, ja vēl kādam šī dziesma patiks, būšu pavisam laimīgs,” atzīst Džo.

Noklausies!

Gvido Linga nomira 51 gada vecumā 2020. gada 20. decembrī. Kā mūziķa oficiālais nāves iemesls medicīniskajā izziņā norādīts - sirds aritmija, plaušu un sirds mazspēja, pēcreanimācijas sindroms. "Bija arī kovida pārbaudes, bet to nekonstatēja," izdevumam "Privātā Dzīve" atklāja nelaiķa sieva Evija.

Gvido dzimis 1969. gada 16. jūnijā, viņš ir daudzu dziesmu un hitu autors.

Astoņdesmitajos gados Gvido spēlējis grupās “Ārprāc” un “Zig zag”, bet 1988. gada nogalē izveidojis grupu “Linga”, kuras pirmā lielā uzstāšanās bija 1989. gada festivālā “Roks par neatkarību”

Gvido Linga pēdējos gados darbojies arī kā "Latvijas radio 2" dīdžejs.

Linga kopā ar sievu Eviju audzināja divus dēlus - Danu un Svenu.

Vēl šā gada sākumā mūziķis VEF Kultūras pilī ar grupas "Linga" koncertu atzīmēja uzreiz divas jubilejas - savu 50. dzimšanas dienu un 30 gadu jubileju grupai “Linga”, kuras sastāvā iekļāvies arī Gvido vecākais dēls, nesen pilngadību sasniegušais Svens.

Grupas "Linga" populārāko skaņdarbu vidū ir tādas dziesmas kā “Nāc dejot”, “Krodziņš”, “Signe melo”, “Šeit šeit”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu