Rīgā norisināsies labdarības futbola zibensturnīrs ar mūziķu piedalīšanos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JTKPHOTO/Shutterstock

Atsaucoties uz Ukrainas mūzikas pasākumu asociācijas aicinājumu piedalīties projektā "Music Saves UA", šā gada 27. maijā izklaides un futbola hallē "Playoff Arena" norisināsies Labdarības futbola zibensturnīrs, kura ietvaros uz skatuves kāps Rolands Če, Ozols, Pienvedēja Piedzīvojumi, Dzelzs Vilks, Lapsene, Pirmais Kurss, Gapoljeri, Nikotīņi, Indygo, DJ Magnuss Eriņš un citi.

Ienākumi no biļetēm pilnā apmērā tiks novirzīti “Music Saves UA” tūlītējas humānās palīdzības nodrošināšanai Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem tā ir visvairāk nepieciešama.

“Esam ļoti priecīgi par iespēju sadarboties ar “Summer Sound” komandu un kopīgiem spēkiem veicināt ziedojumu piesaisti, lai spētu palīdzēt tiem, kuriem tas Ukrainā nepieciešams visvairāk. Mums ir palaimējies, ka Latvija un latvieši ir mūsu pusē, un pateicība, ko izjūtam, ir neizmērojama. Mūsu organizācija ““Music Saves UA” līdz šim jau ir varējusi palīdzēt vairāk nekā 40000 Ukrainas civiliedzīvotājiem, un tas viss pateicoties plašajai mūziķu komūnai no visas pasaules. Mēs turpināsim savu iesākto darbu un ceram, ka ar to, ko darām, varēsim apvienot cilvēkus vēl ciešāk,” komentē Ukrainas mūzikas pasākumu asociācijas “Music Saves UA” projekta vadītāja Mariana Morkinska.

Labdarības pasākums vienlaikus būs arī viens no trim "Summer Sound" ieskaņas pasākumiem.

Kamēr iekštelpās notiks aizrautīgi futbola mači, uz āra skatuves kāps festivāla mūzikas draugi, un visas dienas garumā darbosies ēdināšanas zona ar gardiem ēdieniem un dzērieniem. Pasākuma dienā gaidāmi arī pirmatskaņojumi - “Pienvedēja piedzīvojumi” pirmo reizi demonstrēs savas muzikālās darbības dokumentālo filmu, savukārt Artis Dvarionas - savu jauno muzikālo projektu “Lapsene”.

“Reaģējot uz Ukrainā notiekošo karadarbību un tās radītajām sekām Ukrainas iedzīvotājiem, arī “Summer Sound” komanda gan domās, gan darbos ir kopā ar Ukrainu. Jau aizvadītā festivāla ietvaros gan sadarbojāmies ar Ukrainas atbalsta biedrību "Tavi draugi", gan organizējām depozīta tukšās taras līdzekļu ziedošanu Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijām, kurām bijusi milzīga slodze un izdevumi palīdzības organizēšanai. Šogad pievienojamies starptautiskai kustībai "Music Saves Ukraine", kuras ietvaros festivālu un citu mūzikas pasākumu organizētājiem un apmeklētājiem visā Eiropā ir iespēja sniegt savu atbalstu Ukrainai šajā grūtajā brīdī. Mēs ticam drīzai Ukrainas uzvarai un ātrai atjaunošanai,” komentē “Summer Sound” festivāla organizators Uldis Pabērzis.

Labdarības futbola turnīrā varēs piedalīties ikviens – gan pieredzējuši spēlētāji, gan tādi, kuri ar futbolu ir pavisam “uz jūs”.

Turnīrs notiks visas dienas garumā uz 3 iekštelpu futbola laukumiem, katrai spēlei veltot 40 minūtes. Reģistrēšanās futbola turnīram pieejama šeit, izvēloties sev vēlamo laiku.

Dalība tajā ir simboliska ziedojuma formātā – 25 eiro par 5 cilvēku komandu.

“Mēs nevaram uzvarēt karā Ukrainas vietā, taču mēs varam viņus atbalstīt. Ne tikai varam, bet tas ir mūsu pienākums. Lai izrādītu savu solidaritāti, organizēsim Labdarības futbola zibensturnīru, uz kuru gaidīsim ikvienu, kurš ir ar un par Ukrainu!” komentē “Playoff Arena” halles idejas autors Kristofers Ritovs.

“Music Saves UA” ir bezpeļņas organizācija, kura radās Ukrainas Mūzikas Pasākumu asociācijas iniciatīvas rezultātā. Organizācijas primārais mērķis ir ar mūzikas un kultūras palīdzību rast iespēju un līdzekļus tūlītējas humānās palīdzības nodrošināšanai Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams, kā arī informēt pasaules sabiedrību par karu Ukrainā.

Aizvadītajā gadā organizācija sadarbojās ar dažādiem Eiropas mūzikas festivāliem, mūzikas konferencēm un pasaules mūziķiem. Tika rīkotas labdarības akcijas un vākti ziedojumi 335 tūkstošu dolāru apmērā, sniedzot palīdzību vairāk nekā 42000 cilvēkiem. Tika evakuēti 20 tūkstoši Ukrainas civiliedzīvotāju no karstajiem punktiem un frontes līnijas aplenktajām pilsētām. Šī gada janvārī mūzikas konferences ”Eurosonic” laikā organizācija ieguva Eiropas Festivālu balvu “Take A Stand”. Vairāk informācijas par “Music Saves UA” meklē šeit.

Pasākumu organizē "Playoff Arena" un "Summer Sound" ar Latvijas Futbola federācijas un bankas “Citadele” atbalstu. Reģistrēšanās futbolam ziedojumu veidā pieejama bilesuserviss.lv, savukārt ieeja pasākumā - brīvprātīga ziedojuma formā ar “Mobilly” starpniecību.

Foto: Ieskats "Summer Sound 2022"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu