Straumēšanas topu iekustina gaidāmie koncerti. Kas visbiežāk atrodams simtniekā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar protālu TVNET turpina iepazīstināt ar mūzikas aktualitātēm un piedāvā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” šī gada 14. nedēļas topus. Tāpat uzzināsim, kuru Latvijas mūziķu un grupu dziesmas šonedēļ simtniekā ir atrodamas visbiežāk.

Latvijas singlu top 10 rāda stabilitāti - astoņas no desmit dziesmām topā atrodas visas šī gada 14 nedēļas. Topa virsotnē joprojām ir grupa “Olas” ar “Dzīvot kaifs”, piedaloties Misteram Krūmiņam un “heywhosthatkid”. Dziesma topā ir piecas nedēļas. Jāpiebilst, ka 7. aprīlī iznācis “OLU” jaunākais albums “Svarīgākais notikums Latvijas pop-hiphopā” un grupa devusies Latvijas koncerttūrē.

“Mums ir prieks būt pirmajā vietā jau trešo nedēļu pēc kārtas, tas ir ļoti labs pamats mūsu tikko iznākušajam albumam. Tikko arī sākusies mūsu tūre, un mēs bijām izbrīnīti, ka jau pirmajā koncertā cilvēki zināja mūsu jauno dziesmu vārdus. Tas nozīmē, ka fani pastiprināti seko līdzi notikumiem, atbalsta mūs. Viņiem patīk ne tikai “Dzīvot kaifs”, bet arī citas jaunās dziesmas, par ko ir īpašs prieks - esam ieguldījuši lielu darbu visā albumā un paši esam gandarīti par paveikto. Albums ir muzikāli un tematiski daudzveidīgs. Ņemot vērā publikas interesi koncertos, pieļaujam, ka arī tādas jaunās dziesmas “Lauku meiča” (ar strübergu), “Tētis miljonārs” (ar apvienības “Kreisais Krasts” reperi Denisu Stepanovu) un dziesma “Man patīk” varētu būt starp klausītāju favorītiem. To, kā būs patiesībā, rādīs laiks, bet tikmēr kā jau parasti - liels paldies visiem, kas klausās mūsu jaunās dziesmas!” pateicīga ir grupa “OLAS” .

Otrajā vietā, 14. nedēļas topā ir pērnā gada līderi, “Zelta Mikrofona Straumētākā ieraksta ar Elektrum” laureāti “Bermudu Divstūris” un “Apvedceļš” ar dziesmu “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē”. Trešie ir “Singapūras Satīns” un “A-Europa” ar dziesmu “Uz seen”, kas ir starp straumēšanas līderiem jau kopš 2022. gada. Čertas nedēļas topā atrodas Finķis un Patrisha ar “Raķešu zinātne”, ieņemot 5. vietu. Šajā nedēļā desmitniekā iekļuvušas dziesmas Mesa “Ko vairāk man vajag” - 8. vieta un Gacho “Meitene” - 10. vieta.

Foto: publicitātes.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Edvardsa, komentējot straumētāko ierakstu topu, norāda, ka pašmāju izpildītāju iekļūšana topā ir atkarīga no vairākiem aspektiem.

“Svarīga ir gan dziesmas kvalitāte, gan arī konkrēta izpildītāja aktualitāte noteiktā laika posmā un mērķauditorija,” norāda Liena Edvardsa, piebilstot, ka, piemēram, šobrīd – 14. nedēļas topā – ar vairākām dziesmām pārstāvēts gan Mesa/Gacho, kas aktīvi popularizē savu lielkoncertu, gan grupa “Olas”, kam iznācis jauns albums, gan puišu grupa “Sudden Lights”, kas ir aktuāli Eirovīzijas dziesmu konkursa sakarā, bet Gustavo ir bijis ļoti aktīvs saistībā ar savu atgriešanos “Gustavo tēlā”.

“Tas nozīmē, ka straumētāko ierakstu tops parāda gan aktualitātes mūzikas ierakstu jomā, gan arī noteikta žanra pieprasījumu,” norāda LaIPA izpilddirektore

Ārzemju singlu topā nemainīgi līdere ir Mailija Sairusa ar “Flowers” - topā jau 12 nedēļas. Jaunums 2. pozīcijā - reperis MACAN ar “ASPHALT 8”, bet trešā ir INSTASAMKA ar “ЗА ДЕНЬГИ ДА” (Par naudu jā), topā 14 nedēļas. Kombinētajā albumu topā atpakaļ pirmajā vietā ir “Metro Boomin” ar “HEROES & VILLAINS” - pagājušajā nedēļā “Metro Boomin” tika izziņots kā šīs vasaras festivāla “Positivus” viesis. Otrajā vietā ir Mailija Sairusa ar “Endless Summer Vacation”, bet trešais ir “Tyler, The Creator” ar “CALL ME IF YOU GET LOST: The Estate Sale”. Tas ir 2021. gada albuma delukss izdevums, papildināts ar iepriekš neizdotām kompozīcijām. Otrs topa jaums ir Melānijas Martinesas “PORTALS”, kas atrodas sestajā vietā. Tas ir ieturēts artpop stilistikā kā muzikāli, tā arī vizuāli. No latviešiem albumu topa septītajā vietā ir Gustavo 24. martā izdotais albums “Tagad tikai sākās”.

Foto: publicitātes.

Ja skatāmies visa simtnieka ietvaros, tad latviešu singlu topa simtniekā ar deviņām dziesmām atrodas gan Gustavo, gan “Kastrācija”. Ar sešām dziesmām viņiem seko “Singapūras Satīns” un “Bermudu Divstūris”. Pa piecām dziesmām simtniekā tiek straumēti MSencis un Grandmasters Neons, kā arī “Ziedu Vija”. Četras dziesmas “Sudden Lights”, bet pa trijām - “Prāta Vētrai”, Gacho un Mesa. Pārsvarā topā latviešu mākslinieki ir ar vienu vai diviem singliem.

Foto: publicitātes.
Foto: publicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu