"Vienatnē jutos tā destruktīvi..." Mārtiņš Ķibers atklāti par trešo laulību

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers
Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers intervijā žurnālam "Ieva" runā par jaunajām attiecībām un to, kāpēc viņam bija svarīgi apprecēties. 

Ķibers 2022. gadā laulības ostā iestūrēja trešoreiz - pirmā laulība tika noslēgta 18 gadu vecumā, un tās laikā pasaulē nāca viņa meita, bet otrā laulība ar režisori Lauru Grozu izjuka 2020. gadā. 

Pērn viņš apprecējās ar interjera un mājas tekstila dekoru dizaineri Aiju Briedi, kurai arī ir pusaugu bērni. "Lai gan daļu laika viņi dzīvo ar mums, daļu pie sava tēva, protams, tas bija atbildīgs lēmums. Kamēr auga mana meita, biju prom, dzīvoju citur, un pašam sevī sajūta bija tāda, varbūt kā karma – tagad jādod tas, ko toreiz neiedevu," intervijā saka Ķibers.

"Ar Aiju, manu sievu, ir tā sajūta, ka kopā ir forši.

Esmu ļoti laimīgs par to, kāda ir mūsu mājas dzīve,

un tas palīdz arī ārpus mājas, darbā. Zinu, ka man ir cilvēks, uz kuru vienmēr varu paļauties, lai kādas grūtības nāktu. Kopš esmu trešoreiz precējies, man ir daudz lielāka drošības sajūta. Vienatnē jutos tā destruktīvi.

Kad izšķīros ar otro sievu, bija dusmas, skumjas, kaut kāda nepārliecība par sevi.

To grūti noformulēt vārdos. Forši ir, ka ir kāds, par ko gādāt, un kas par tevi gādā," atminas Ķibers.

Vaicāts, vai starp otro un trešo laulību viņam bijusi sajūta – turpmāk palikšu viens -, Ķibers atbild noraidoši. "Nē, izmisuma manī nebija, lai arī pēc šķiršanās izgāju cauri dažādām emocionālām stadijām, bet varēju tās sevī akumulēt, pārdomāt… Man bija lielisks draugs – mans kaķis Viktors. Pēc kāda laika gribējās atkal kontaktu, bet nevarēju iedomāties, ka es ietu uz klubiem. Tinderī arī neesmu bijis, kaut gan kādā brīdī gribēju jautāt savai meitai, lai vismaz izstāsta man algoritmu, kā tas strādā. Bet tālāk par domu netiku, lai arī man ir draugi, kas Tinderī iepazinušies un tagad ir kopā ar kādu."

Uz jautājumu, kāpēc viņam bija svarīgi atkal apprecēties, Ķibers saka: "Savienībā, kur ir bērni, tam ir nozīme, viņi zina: mammai ir vīrs, nevis kaut kāds čalis. Bet man nebija sapņa par trīsdienu kāzām Latgalē ar septiņdesmit viesiem."

Gan Laura, gan Aija ir jaunākas par Ķiberu. "Es neizvēlos cilvēku pēc vecuma. Bet, kad vīrietim ir pāri piecdesmit, attiecības ar jaunāku sievieti ir veids, kā saglabāt jaunību. Un droši vien es neierakstos sava vecuma interesēs – nemakšķerēju, nebraucu ar motociklu, lai sakustētos dziņas. Arī sportā kopš kājas traumas man grūti ko darīt," tā Ķibers.

Pilnu interviju lasi žurnāla "Ieva" 12. aprīļa numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu