Zināma starptautiskā dzejas festivāla “PAGE BREAK” programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: RAIMONDS SUBATOVICS

Tuvojoties otrajam starptautiskajam dzejas festivālam “PAGE BREAK”, kas no 10. līdz 13. maijam notiks Jelgavā, izziņota festivāla norišu programma, bez maksas piedāvājot plašas, starptautiskas dzejas norises ikkatram interesentam.

Otrajā starptautiskajā dzejas festivālā “PAGE BREAK” šogad piedalīsies 14 dzejnieki no 12 pasaules valstīm.

Liekot īpašu uzsvaru uz Ziemeļvalstu dzeju, Jelgavā viesosies Atēna Farohzāda no Zviedrijas, Sanna Karlstrema no Somijas, Monika Ospronga no Norvēģijas, Maja Lī Langvada no Dānijas un Magnuss Sigurdsons no Islandes.

Līdztekus festivāla dalībnieku klāstā būs Mirjama Rejesa no Spānijas, Hrihorijs Semenčuks no Ukrainas, Kadirs Aidemirs no Turcijas, Marko Pogačars no Horvātijas, Ulrike Almuta Zandiga no Vācijas un ķīniešu izcelsmes dzejniece Mina Di no ASV.

Latviju festivālā pārstāvēs trīs dzejnieki – Artis Ostups, Anna Auziņa un Sergejs Timofejevs.

Festivāla "PAGE BREAK" norise 2022. gadā.
Festivāla "PAGE BREAK" norise 2022. gadā. Foto: Raimonds Subatovičs

Sekojot festivāla vadmotīvam, kas šogad ir “biofilija”, pirmais dzejas notikums sagaidāms 10. maijā, kad no plkst. 18.00 Jelgavas pilsētvidē notiks “Pastaiga ar torņiem”. Tās ietvaros festivāla viesu dzejas lasījumi sagaidāmi Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā, pie Driksas bākas un pie Skatu toņa Pils salā.

11. un 12. maijā plkst. 18.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē notiks plašu auditoriju uzrunājoši publiski bezmaksas dzejas lasījumi.

Līdztekus 11. maijā plkst. 16.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē dzejas entuziasti aicināti uz diskusiju “Biofilija un dzeja”, savukārt 12. maijā festivāla viesi ciemosies trīs Jelgavas vidusskolās, iepazīstinot jauniešus ar aktuālajām vēsmām starptautiskajā dzejas vidē.

Festivāls noslēgsies 13. maijā plkst. 18.00 ar īpašu dzejkoncertu Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē. Pasākumā piedalīsies visi festivāla viesi, lasot savus darbus mūsdienu džeza mūzikas improvizāciju pavadījumā. Arī šī festivāla norise pieejama visiem bez maksas.

Festivāla ietvaros tiks izdota festivāla dzejas antoloģija ar visu autoru darbiem un to tulkojumiem latviešu valodā. Šis izdevums būs pieejams visiem interesentiem festivāla pasākumos.

Dzejas festivāla “PAGE BREAK” tradīcija tika iedibināta pērn, pirmo reizi Latvijā sarīkojot starptautisku dzejas notikumu, kas vienkopus pulcēja starptautiski pazīstamus dzejniekus no 10 pasaules valstīm.

Plašāka informācija par festivālu un detalizēta norišu programma pieejama mājaslapā www.pagebreak.lv, kā arī festivāla kontā sociālās saziņas vietnē Facebook.

Foto: Publicitātes foto

Otro Starptautisko dzejas festivālu "PAGE BREAK" rīko biedrība "I DID IT" sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Spānijas vēstniecība Latvijā un Jelgavas tipogrāfija, informē Latvijas Radio, LSM.lv, TVNET un žurnāls “Domuzīme”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu