Latvieši piesaka konkurenci ārzemju zvaigznēm. Straumētāko ierakstu aktuālais tops

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Attēlā: Pionieris, Henny, EV, Cepums, Punkts uz I, MAD, Deniss
Attēlā: Pionieris, Henny, EV, Cepums, Punkts uz I, MAD, Deniss Foto: Toms Rings

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” topu. Šī gada 15. nedēļa ir bijusi veiksmīga latviešu mākslinieku radītajām dziesmām un albumiem, kas vērā ņemami konkurējuši ar ārzemju singliem un albumiem. Topā atgriežas arī senāk izdotas dziesmas, kas klausītājiem ir mīļas vēl joprojām.

Līderi

No latviešu mūziķiem šobrīd līderi ir grupa “Olas”, kuru albums “Svarīgākais notikums Latvijas pop-hiphopā” iznāca 7. aprīlī, un joprojām populārākais albuma singls ir “Dzīvot kaifs”, piedaloties Misteram Krūmiņam un “heywhosthatkid”. Gan albums, gan dziesma ir Latvijas straumētāko ierakstu 1. vietā. Singlu topa 5. vietā ir “Olu” dziesma “Man patīk”.

Skatoties kombinētajā topā ar ārzemju mūzikas straumēšanas rezultātiem, tad albumu topā “Olas” ir otrajā vietā, piekāpjoties Metro Boomin ar “HEROES & VILLAINS” un trešajā vietā atstājot Mailiju Sairusu ar “Endless Summer Vacation”. Savukārt kombinētajā singlu topā Olas ar “Dzīvot kaifs” ir trešajā vietā. Grupa “Olas” šobrīd atrodas savā Latvijas koncerttūrē, kas veicina apvienības aktualitāti arī interneta straumēšanas platformās.

Nemainīgi labi veicas arī “Bermudu divstūra” un “Apvedceļa” hitam “Brāl, ar dzīvi nekaulē”, kas Latvijas singlu topā ir 2. vietā, bet kombinētajā singlu topā 7. vietā. Un arī Msencis un Granmasters Neons albums “goda vards cetri” ir topa ilgdzīvotājs - 15. nedēļā Latvijas straumētāko albumu topā atrodas 2. vietā, bet kombinētajā albumu topā 8. vietā.

Savukārt no ārzemju māksliniekiem šobrīd visveiksmīgākais ir Metro Boomin gan ar visu albumu “HEROES & VILLAINS” - 1. vieta albumu topā, gan ar atsevišķiem singliem “Creepin' (with The Weeknd & 21 Savage)”, kas topā ir 8. vietā, un “Trance (with Travis Scott & Young Thug)”, kas topā ir 9. vietā.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Jaunumi un zelta klasika

Kā jaunums Latvijas singlu topā šonedēļ 9. vietā jāatzīmē dziesma “Stundiņu, divas”, ko izpilda apvienības “Kreisais krasts” reperi Ivans Baigais, marcways, Cepums un Pionieris.

“Dziesma “Stundiņu, divas” bija viens no maniem favorītiem jau pirms KK albuma "Krasta FM" izdošanas. Klasisks hiphopa ritms no trakaMelodija. Pavadījumā ir dzirdama Dionas Liepiņas balss. To visu savelk kopā skanīgs piedziedājums. Paņem pauzi un atpūties no steigas. Vai kas vairāk ir vajadzīgs?” ar dziesmu iepazīstina Pionieris. “Stundiņu, divas” ir atrodama “Kreisā krasta” 2020. gada albumā “Krasta FM”.

Cepums turpina: “To, ka dziesma būs laba, sapratām uzreiz, jo piedziedājuma vēstījums daudziem ir aktuāls. Mēs katrs tā esam jutušies. Dziesma rada gaišu un vieglu noskaņojumu, lai klausītāji varētu atpūsties. Ļoti liels prieks, ka dziesma tiek novērtēta un spēlēta vēl joprojām, cik jau gadi pagājuši! Prieks, ka dziesma atgriežas topā, un cerams, tā kļūs par Latvijas hiphopa klasiku.” Savukārt Punkts uz I piebilst: “Mēs esam sagatavojuši svaigu materiālu, kuru drīzumā arī iepazīstināsim ar klausītājiem.”

Tāpat jāatzīmē, ka Latvijas straumētāko albumu topa 10. vietā ierotējis grupas “A-Eiropa” 2001. gada albums “Tuvumā, tālumā”, kas ir uzskatāms par Latvijas populārās mūzikas klasiku. Savukārt no ārzemju mūzikas jaunums ir amerikāņu reperis NF ar albumu “Hope”, kas kombinētajā albumu topā ierindojies 4. vietā. Savukārt singlu topā jaunums ir Dreika dziesma “Search & Rescue” - tā atrodas 6. vietā.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu