Slavenības uz oglēm: Dace Alpa gatavo cukīni-siera vafeles ar kūpinātu lasi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kas gan būtu latvietis, ja viņš kaut reizi nebūtu cepis šašliku vai desiņas pie dabas krūts, malkojot kādu atspirdzinošu dzērienu? Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet interesanti, kādus grila ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudīs? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar blogeri, aktīvā un zaļā dzīvesveida popularizētāju Daci Alpu gatavosim cukīni-siera vafeles ar kūpinātu lasi.

Ātri pagatavojamās cukīni vafeles ar diviem sieriem ir patiesi ideālas - zeltaini brūnas un kraukšķīgas no ārpuses un sierīgas un mīkstas iekšpusē. 

Rīvējot cukīni, kas būs vafeļu masas pamatā, Dace atzīst, ka virtuvē rosās teju katru dienu, jo viņai ir divi bērni, kuri, kā pati smej, "katru dienu prasa ēst". 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad tas ir paveikts, atliek tikai nospiest lieko šķidrumu, likt masu bļodā, pievienot divu veidu rīvētos sierus, cepamo pulveri, olas, garšvielas, nedaudz miltu un visu kārtīgi samaisīt.

Kamēr vafeļu mīkla "atpūšas", Laura uzkarsē "Tefal" multifunkcionālā grila vafeļu pannu un izsmidzina to ar eļļu. Tālāk jau viss ir pavisam vienkārši - mīklu ar karoti liek uz pannas un cep aptuveni 7 minūtes, līdz vafeles ir kārdinoši zeltainas un virtuvi piepilda debešķīgi gards aromāts.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rosoties virtuvē, abas dāmas paspēj pārrunāt arī to, kādi izaicinājumi slēpjas aiz šķietami ideālās "Instagram" ģimenes tēla, kā Dacei radās ideja par "Rīta rosmes izaicinājumu", kādēļ viņa sevi uzskata par labu mammu, kāda mēdz būt viņas bērnu reakcija uz vecāku aicinājumu doties kārtējā pārgājienā un kāpēc Dace reti gatavo produktus, kuri viņai ļoti garšo.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vafeles tiek pasniegtas ar krēmsieru un auksti kūpinātu lasi, ko Dace veikli sarullē glītās rozītēs. Vēl tikai pēdējais punktiņš uz "i" - abas dāmas liek lietā asos "Tefal" nažus, lai sakapātus lociņus, ko pārkaisīt zeltainajām kabaču-siera vafelēm.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šeit atradīsi Daces gatavotā meistarstiķa recepti, bet, lai uzzinātu, kā viņai veicās virtuvē, noskaties video!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Foto: Dace Alpa gatavo cukīni-siera vafeles ar kūpinātu lasi

Raksts tapis sadarbībā ar "Tefal".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu