Miks Dukurs atklāj, ka cīnās ar alkohola problēmu (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Dukurs
Miks Dukurs Foto: publicitātes

Dziedātājs Miks Dukurs LTV rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" atklāti runā par savu alkohola atkarību.

Viņš teic, ka problēmas sākušās vidusskolas gados, kad viens sācis patstāvīgu dzīvi Rīgā. Bijusi uzdzīve, nepareizie cilvēki blakus, rokenrols... Miks stāsta, ka vienmēr bijis introverts cilvēks un, lai atraisītos, lietojis grādīgos dzērienus. "Es brīnos, kā es pabeidzu vidusskolu - es 12. klasē skolā biju varbūt divas nedēļas..." 

Pirmoreiz viņš pārtraucis lietot alkoholu 27 gadu vecumā, kad pasaulē ienāca viņa dēls. Bet pēc kāda laika atkal sāka aizrauties ar iedzeršanu, un nu viņš atzīst, ka

šobrīd ir tādā dzīves posmā, kad pielikt punktu attiecībām ar alkoholu cenšas otro reizi.

"Kovida laikā es atkal pievērsos [alkohola lietošanai]. Nebija jau īsti, ko darīt. Mājsēde un viss tas pamatīgi iedragāja," saka Dukurs. Pirmajā kovida vilnī viņš palicis teju bez balss un vairāk nekā pusgadu apmeklējis dažādus ārstus. Tam par iemeslu bijuši psiholoģiski pārdzīvojumi. "Man reāli gāja ciet šīberis," viņš stāsta.

Kad šķita, ka viss pamazām atgriezies ierastajās sliedēs, sākās otrais kovida vilnis, un alkohols Mika dzīvē nemanot iezagās atkal.

"Mēs ar sievu aizbraucām uz Toskānas vidieni, kas ir vīna paradīze. Un es aizgāju uz vīna darītavām - bija ļoti saulaina diena, 30+ grādi. Un vienā brīdī tāds klikšķis, ka var taču dzert! Un tad atkal sākās šis periods… Es toreiz biju izdomājis, ka tas būs tikai vīns. Un tas otrais vilnis kaut kā pagāja daudz vieglāk. Vēlāk atgriezās iespēja atsākt iet uz klubiem, un tad es sev iestāstīju, ka arī džins ir ok un rums ir ok.

Un tā tas viss sākās...

Godīgi sakot, es nebiju gatavs par to runāt, bet tā ir sanācis, ka šī intervija notiek tagad, tik zīmīgā manā dzīves posmā…"

"Un es saprotu, ja es tā turpināšu, man nebūs ne dēla, ne meitas, ne sievas, ne mājas. Nekas īsti nebūs vairs," atklāts ir Miks.

"Šajā gadījumā fināla punkts bija tas, ka man sanāca piečakarēt vairākus tuvus cilvēkus," viņš stāsta.

Viņš sapņo par laimīgu dzīvi bez problēmām. Šajā brīdī viņš esot laimīgs, un vēlas tāds būt arī turpmāk. "Es vēlos nepazaudēt to, kā dēļ esmu laimīgs. Mana laime vienmēr ir bijusi ģimene, mājas."

Pilnu interviju skaties video!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu