Slavenības uz oglēm: Mārtiņš Spuris grilē gardos burgervrapus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kas gan būtu latvietis, ja viņš kaut reizi nebūtu cepis šašliku vai desiņas pie dabas krūts, malkojot kādu atspirdzinošu dzērienu? Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet interesanti, kādus grila ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudīs? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar TV un radio personību, pasākumu vadītāju, mūziķi Mārtiņu Spuri grilēsim gardus un sulīgus burgervrapus.

Uz grila cepti vrapi jeb kesadiljas - šai pasaulslavenajai ātrajai uzkodai neskaitāmi daudz variāciju. Šoreiz kopā ar Mārtiņu Spuri mācīsimies pagatavot burgervrapus. Tie garšos sulīgu burgeru cienītājiem, bet, pateicoties īpašajam locījuma veidam, ir daudz ērtāk apēdami bez riska notašķīties ar mērci.

Raidījuma vadītāja Laura Mārtiņam uztic atbildīgo uzdevumu – sagatavot gaļas masu burgeru kotletēm, kamēr pati viltīgi izvēlas vieglāko darbiņu – uzkarsēt “Tefal” multifunkcionālo grilu –, kas paveicams ar vienu pogas spiedienu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Spaidot” gaļu, Mārtiņš atklāj, ka viņam patīk ne tikai ēst, bet arī gatavot. Viens no viņa meistarstiķiem ir kartupeļu pankūkas.

No izmīcītās gaļas masas tiek veidotas plakanas burgerkotletes. Tālāk jau viss ir pavisam vienkārši - tās liek uz sakarsētas grila pannas un cep pāris minūtes, līdz kotletes ir kārdinoši apbrūnējušas.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar aso "Tefal" nazi šņikājot sīpolus, Mārtiņš ieskicē savus raibās karjeras līkločus un atklāj, kuru pasākumu vadīt viņam ir bijis īpašs gods. Sarunās laiks paiet nemanot, grils jau signalizē, ka burgerkotletes ir gatavas un virtuvi piepilda debešķīgi gards aromāts.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Katrā tortiljā abi virtuves censoņi veido iegriezumu. Kad tas ir paveikts, sākas radošā improvizācija - Mārtiņš ar Lauru uz katras tortiljas ceturtdaļas liek dažadas sastāvdaļas: tomātu šķēles, sīpolu ripas, sinepju-gurķu mērci, marinētos gurķīšus un kečupu, apetītlīgo kompozīciju bagātīgi papildinot ar sieru un “sasedzot” ar salātlapām.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nu atliek tikai tortiljas pareizi salocīt - Laura pamāca, kā tas darāms, un Mārtiņš, sekojot viņas piemēram, neslēpj savu sajūsmu par lielisko rezultātu: "Naaais! Es tāds riktīgi eksaitēts esmu! Super izskatās - pirmo reizi kaut ko tādu daru."

Trīsstūros salocītās tortiljas tiek liktas uz grila un pāris minūtes uzkarsētas - tikai tik daudz, lai izkūst siers, "salīmējot" visu gardo konstrukciju. Abi ir gandarīti par rezultātu. " Pirmkārt, man patīk, cik viegli bija to pagatavot. Otrkārt, tu (Laura) atklāji man pavisam jaunu pasauli," - rezumē Mārtiņš, smejot, ka jaunapgūto tortilju locīšanas triku izmēģināšot ar picu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šeit atradīsi Mārtiņa gatavotā meistarstiķa recepti, bet, lai uzzinātu, kā viņam veicās virtuvē, noskaties video!

Foto: Mārtiņš Spuris grilē gardos burgervrapus

Raksts tapis sadarbībā ar "Tefal".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu