Dīcis par Nacionālā teātra skandalozo izrādi: Neveiksmīgās seksa ainiņas ir no manas pieredzes

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Dīcis
Artūrs Dīcis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā teātra lugas "Ričards. Nekā personīga" dramaturgs Artūrs Dīcis intervijā žurnālam "Santa" atklāj, ka galvenajā varonī Ričardā ielicis daudz no sevis.

"Ričardā esmu daudz ielicis no sevis – tur ir mūsu [ar sievu Ievu Ozolu-Dīci] iepazīšanās stāsts, esmu analizējis savu pagātni, iekļāvu arī savas pirmās neveiklās, neveiksmīgās seksuālās pieredzes. Tur ir mūsu konflikti. Tēma, kas, zinu, daudziem pāriem ir problēma, – arī mums ilgāku laiku neizdevās tikt pie bērna.

Bija brīdis, kad mēs reāli varējām izšķirties. Neizšķīrāmies, un mums ir divi dēli," atklāj Dīcis.

Izrādē Ričarda attaisnojums ir pleķis uz krūtīm. Dīcis saka - arī viņam ir pleķis, liels pigmenta plankums. Vaicāts, vai viņš par to kādreiz pārdzīvojis, dramaturgs saka: "Kādreiz – jā.

Izrādē neveiksmīgās seksa ainiņas, kur Ričards vienmēr ir T-kreklā, ir no manas pieredzes.

Tagad esmu ticis tam pāri, un man žēl laika, ko esmu zaudējis, pievēršot tam uzmanību."

Lai arī Dīcis neatminētos, ka viņam par to ir pateikts kas sāpinošs vai izsmejošs, viņš saka: "Drīzāk, redzot, ka citiem tā nav, pats izdomāju, ka tas nav normāli, un pamazām tā kļuva par manu apsēstību. Tā kā pleķis bija noslēpjams, izvēlējos to slēpt, līdz sapratu, ka man tas traucē dzīvot. Tad es sāku pleķi rādīt. (..) Vienreiz pasaka – nu un? Vai – ā, jā! Vienā reizē nebēg prom, nākamajā – arī nekas traks nenotiek. Tad es sapratu: skaidrs, nav tik traki, bet mehānisms tik un tā saglabājās – ka labāk parādīt uzreiz.

Privātajā dzīvē man to izdevās pieņemt ātrāk, profesijā negāja tik viegli, jo šķita, ka uz skatuves visam jābūt perfekti.

Katru reizi, kad jāvelk nost krekls, tā es: "Režisor, man tev kaut kas jāparāda!" Un viņi: "Nu? Ā, smuki!" Vai ko tamlīdzīgu."

Jau ziņots, ka iestudējums savu pirmizrādi piedzīvoja 16. martā. 

Iestudējuma radošo komandu veido dramaturgs Artūrs Dīcis, režisors Seņkovs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, komponists Edgars Mākens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un kostīmu māksliniece Berta Vilipsone.

Lomas iestudējumā atveidos Arturs Krūzkops, Laura Siliņa, Kārlis Reijers, Ieva Aniņa, Egils Melbārdis, Jānis Āmanis, Daiga Kažociņa, Daiga Gaismiņa, Juris Lisners un Līga Zeļģe.

Pilnu interviju ar Artūru Dīci lasi žurnāla "Santa" maija numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu