"Straumētākais ieraksts ar ELEKTRUM" 18. nedēļas tops atnes vairākus jaunumus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zahars Subotins

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET turpina iepazīstināt ar straumētāko mūziku, un 18. nedēļas “Straumētākais ieraksts ar ELEKTRUM” topā jaunumi būs atrodami gan starp singliem, gan albumiem.

Deviņas nedēļas topa virsotnē ir “Olas” ar dziesmu “Dzīvot kaifs”, piedaloties Misteram Krūmiņam un “heywhosthatkid”. Šonedēļ otrajā pozīcijā un 18 nedēļas topā ir “Bermudu divstūris” un “Apvedceļš” ar dziesmu “Brāl, ar dzīvi nekaulē”. Trešie ir “Singapūras satīns” un “A-Eiropa” ar dziesmu “Uz Seen” - topā atrodas 18 nedēļas.

Straumētāko Latvijas singlu topā ir divi jaunumi Deniss ar dziesmu “Notiesāts”, kurā piedalās Bacha un Adriāna Miglāne, - šonedēļ dziesma ir sestajā pozīcijā. Bet devītie ir rolands če un Elīza Legzdiņa ar dziesmu “BAM BAM”.

Foto: publicitātes.

"Caur šo dziesmu stāstu par tusiņu, kas ir tik skaļš, ka to var dzirdēt visā ciemā, visā valstī, jo viss dimd. Tad, kad esi ballītē, kad radi mūziku un atpūties, tev jāiet skaļi līdz galam, jo savādāk tam nav jēgas!"

ar dziesmu "BAM BAM" iepazīstina Elīza Legzdiņa, kura dzīvo un ar mūziku nodarbojas Londonā. Ideja par viņas un rolanda če sadarbību radusies jau pirms diviem gadiem un pakāpeniski attīstījusies caur darba sarakstēm vietnē "Instagram".

Mūziķi atceras, ka dziesma ideja tapusi uz rolanda če bīta, instrumentāļa un piedziedājuma ieceres, kuru Elīza apaudzējusi ar pirmajiem pantiem, kam sekojusi rolanda atbilde. Process sakustējās šī gada janvārī un klipa filmēšanas dienā bija pabeigts pilnībā. Šī ir pirmā reize, kad Elīza repo latviski.

Foto: publicitātes.

Kombinētajā singlu topā jau trešo nedēļu virsotnē ir Deivids Kušners ar “Daylight”, otrais ir reperis MACAN ar dziesmu “ASPHALT 8”, kas topā atrodas jau piecas nedēļas. Trešajā vietā Mailija Sairusa ar dziesmu “Flowers” - topā 16 nedēļas. Kombinētais singlu tops ir palicis nemainīgs, tikai dziesmas samainījušās pozīcijām, savukārt kombinētais albumu tops piedāvā jaunumus. Albumu topa virsotnē ir “Metro Boomin” ar albumu “HEROES & VILLAINS” - topā atrodas jau 18 nedēļas. Otrajā vietā ir jaunums - kazahstāņu reperis Skryptonite (Скриптонит) ar albumu “7”. Trešais klausītākais - reperis OG Buda ar albumu “Cкучаю, Но работаю” - topā otro nedēļu. Vēl kā jaunums jāizceļ amerikāņu repera Džeka Harlova albums “Jackman”, kas šajā nedēļā ir astotajā vietā.

“Lai gan hiphops Latvijā pēdējos gados dominē straumēšanas topos, Mailijas Sairusas un Harija Stailza albumi ir labs pierādījums, ka globālie popmūzikas “superstāri” spēj ilgstoši atrasties arī lokālajās topos.

Interesanti būs skatīties, kā “Maneskin” koncerts Rīgā ietekmēs grupas mūzikas pieprasījumu straumēšanas servisos,“ saka Kristīne Kleina, “Every Little Thing” (Sony Music partneri Latvijā) mārketinga menedžere.

Jāpiemin, ka straumēšanas topu līderis “Metro Boomin” būs viesis šī gada Positivus festivālā. Grupas “Bermudu divstūris” un “Apvedceļš” ir ieplānojušas apvienot spēkus un noorganizēt kopēju vasaras sezonas atklāšanas koncertu Ikšķilē un Saulkrastos. Arī MESA savus klausītājus gaidīs uz lielkoncertu Mežaparkā. Laiks rādīs, kādu ietekmi koncertu tuvošanās un arī to izskaņa atstās uz topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”.

Foto: publicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu