FOTO ⟩ Industrijas pārstāvji un viedokļu līderi apglezno krēslus, klausoties Eda Šīrana jauno albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Aizvadītajā piektdienā Eds Šīrans izdeva savu jaunāko albumu “-“ (Substract), kas ir noslēdzošais albums matemātikas tematikas sērijā. Lai labāk izstāstītu albuma stāstu un ļautu iejusties tā sajūtās "Warner Music" Latvijas pārstāvji bija uzaicinājuši industrijas pārstāvjus un satura veidotājus piedalīties nelielā, intīmas gaisotnes albuma klausīšanās notikumā.

“Dekādes garumā centos radīt perfektu akustisku albumu, man bija pilnigi skaidra vīzija kadam tam ir jābūt. Un tad, 2022. gada sākumā, vesela notikumu virkne mainīja manu dzīvi, manu mentālo veselības stāvokli, un galu galā arī to, kā es raugos uz mūziku un mākslu.

Dziesmu rakstīšana ir mana terapija. Tas padara jēgpilnu to, kā es jūtos. Es rakstīju, bez domas par to kādai dziesmai ir jābūt gala rezultātā, bet gan to, kas man tajā brīdī bija sakāms. Un tā – tikai nedaudz vairāk nekā nedēļas garumā es aizvietoju dekādes garumā radīto darbu ar savām dziļākajām un tumšakajām domām,” dalījās Eds Šīrans.

Pasākuma laikā aicinātajiem viesiem tika dota iespēja, klausoties jauno Šīrana albumu, izlikt savas sajūtas terapeitiskā nodarbē – apgleznojot un apdarinot iepriekš sagatavotus krēslus.

”Visā pasaulē gan pirms albuma iznākšanas, gan vēl tagad notiek mūziķa albuma klausīšanās pasākumi, arī mēs Lavijā vēlējāmies iekļauties šājā globālajā aktivitātē. Mūsu koncepts bija izmantot jau kādreiz lietotu mēbeli, dodot tai iespēju turpināt stāstīt stāstu, šoreiz ar Eda Šīrana ”vārdiem”. Klausoties albuma dziesmas, aicinātie viesi ņēma talkā otas, krāsas un dziesmu tekstus un veidoja savu versiju dzirdētajam. Tālāk šo krēslu mēs aicinājām viesiem nodot kādam, kam būtu nepieciešams uzmundrinājums un atgādinājums, ka ir ok, ja nav ok. Mēs visi varam justies bezcerīgi, satraukti, bēdu nomākti un tomēr, mums visiem ir nepieciešama cerība un apziņa, ka neesam vieni savās sajūtās. Tieši tā pat kā savās jaunā albuma ”-” (Substract) dziesmās to dara Eds Šīrans,” stāsta "Warner Music" pārstāve Latvijā Inese Saulāja-Dobele.

Jaunais Eda Šīrana albums ir pieejams visās straumēšanas un lejupielādes vietās, turklāt YouTube platformā ir skatāmi visu 14 jaunā albuma dziesmu video klipi.

Eds Šīrans pilnbrieda dalību mūzikas scēnā veic no debijas ieraksta “+” izdošanas 2011. gadā, kam sekoja albumi: ‘x’, ‘÷’, ‘No.6 Collaborations Project’ un ‘=’ dziesmu katalogs, kas padarīja Edu Šīranu par 21. gadsimta mūziķi ar lielākajiem panākumiem pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu