Tartu jauniešu koris ”Tartu Noortekoor” un jauktais koris ”Dziesmuvara” aicina uz koncertu ”Par draudzību”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: aprinkis.lv

Abi kori sagatavojuši īpašu programmu, kurā tiks cildināta Latvijas un Igaunijas Dziesmu svētku kustība. Koncerta laikā klausītājus uz atraktīvu sarunu ar rosinošiem komentāriem un spēles elementiem aicinās muzikologs, koncerta vadītājs Ronalds Rāviņš. Koncerts “Par draudzību” notiks š. g. 27. maijā plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Līgo zālē.

Koru ”Tartu Noortekoor” (mākslinieciskais vadītājs Markuss Leppoja) un ”Dziesmuvara” (mākslinieciskā vadītāja Nora Žeigure) draudzība aizsākās 2022. gada pavasarī. Ideja par sadraudzības koncertu radās, iedvesmojoties no vēstures liecībām, kas vēstīja, ka 20. gadsimta 30. gados ”Dziesmuvara” visai bieži ciemojās un koncertēja Igaunijā. Ar kora ”Dziesmuvara” iniciatīvu šī tradīcija tika atjaunota, un pirms gada dziedātāji tikās pirmajā kopīgajā koncertprogrammā Tartu.

Tartu jauniešu koris "Tartu Noortekoor"
Tartu jauniešu koris "Tartu Noortekoor" Foto: tartunoortekoor.ee

Šogad kori gatavojas nozīmīgiem notikumiem – XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem Latvijā un Jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem Igaunijā, kas arī norisināsies šajā vasarā. Likumsakarīgi, koncertprogrammu, kas izskanēs Rīgā, veidos skaņdarbi no minēto svētku programmām.

Koncerts ”Par draudzību” aicinās svinēt ciešās saites, kas vieno latviešus un igauņus, un izzināt abu tautu Dziesmu svētku stāstu no jaunas perspektīvas. Koncerts veidots interaktīvā formātā, aicinot aktīvākos klausītājus uz sarunu – viktorīnu par koru dzīvi, mūziku un vēsturi.

Foto: Publicitātes foto

”Tartu Noortekoor” jauniešu korī ikdienā darbojas Tartu pilsētas studenti un skolēni. Kora mērķis ir rosināt jauniešiem attīstīt ne tikai savas muzikālās prasmes, bet arī draudzīgā kompānijā radīt daudzveidīgus mūzikas notikumus. Zīmīgi, ka kora diriģenti jau kopš tā dibināšanas 1983. gadā ir vairāku paaudžu mūziķi no vienas ģimenes – kora dibinātājs Riho Leppoja, Kadri Leppoja un tagadējais mākslinieciskais vadītājs Markuss Leppoja. Korim ir plaša koncertpieredze, gadu no gada tas sevi izcili pierādījis dažādos starptautiskos konkursos un festivālos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu