Kaņepes Kultūras centrs atgriežas!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Kaņepes Kultūras centrs (KKC) izbeidza bāra darbību Rīgā, Skolas ielā 15 2022. gada oktobrī, taču 1. jūnijā KKC atgriezīsies iemīļotajā terasē ar pop-up bāru, kas tiks izveidots kopā ar kolektīvu "Rūsa" no Cēsīm.

Kolektīvs "Rūsa" par savu darbību: "Rūsa ir skaists, ilgstošs un ekonomiski demokrātisks process, kas atspoguļo pieredzētos piedzīvojumus. Un "Rūsa" ir arī bārs Cēsīs, kura komandai pietrūkst Rīga. Kad draugi no KKC piedāvāja pārizveidot āra bāru leģendārajā Skolas-Lāčplēša namā, likās, nu ja, liktenis dara savas likteņa lietas. Esam jau reiz kopā rūsējuši dažādos piedzīvojumos un zinām, ka vērtības, gaume un virzības vektors mums ir viens."

No 1. jūnija no pulksten 16 visu vasaru KKC pagalms atkal uzņems viesus.

Jau ziņojām, ka Kaņepes Kultūras centrs (KKC) vienojies ar studentu korporācijas "Fraternitas Lettica" filistru biedrību par ēkas Skolas ielā 15, Rīgā, nomu līdz 2041. gada maijam.

SIA "Kultūras centrs" valdes loceklis Kaspars Kondratjuks norāda, ka KKC, kas atrodas vēsturiskajā Jāzepa Mediņa mūzikas skolas ēkā Rīgā, darbojas no 2011.gada, bet vairāk nekā divus gadus bijis slēgts apmeklētājiem, jo veic apjomīgus ēkas renovācijas darbus.

Darbiem ieilgstot, bija nozīmīgi panākt jaunu ilgtermiņa vienošanos ar ēkas īpašniekiem, studentu korporācijas "Fraternitas Lettica" filistru biedrību. Ēkas apsaimniekotājs un attīstītājs ir SIA "Kultūras centrs", bet satura veidotājs - biedrība "Kaņepes Laikmetīgās kultūras centrs" - pazīstami kā KKC, kas ēkā darbosies 18 gadus, līdz 2041.gada maijam.

Kondratjuks akcentē, ka, lai turpinātu attīstīt KKC par radošu organizāciju un notikumu centru, tiek meklēti sadarbības partneri gan bāra un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, gan kultūras un nevalstiskās organizācijas, kuras vēlētos līdzdarboties ēkā Skolas ielā 15, Rīgā.

"Nesenie piemēri dažādās Latvijas pašvaldībās par to vadītāju autoritāru iesaisti kultūras organizāciju darbībā lieku reizi atgādina par nepieciešamību pēc neatkarīgiem kultūras centriem, kuri nav politiski ietekmējami. Jau sākotnēji "Kaņepe" tika veidota kā kultūru satikšanās vieta, kur tiek realizētas radošu cilvēku idejas. Tagad meklējam organizācijas, biznesus, ar ko sadarboties un apdzīvot burvīgo ēku un dārzu, radot un dalot pakalpojumus, veidotu pasākumus, nepieļaujot satura ietekmēšanu. Patlaban aicinām pieteikties tās organizācijas, kas vēlas piedalīties šādas vietas kopradīšanā," pauž SIA "Kultūras centrs" valdes loceklis.

KKC uzsāka pūļa finansēšanas kampaņu 2021.gada maijā, kurā vairāk nekā 1600 atbalstītāji saziedoja 95 523 eiro, piesaistīja aizņēmumu 250 000 eiro, bet ēkas sliktākā stāvokļa, pandēmijas un kara dēļ izmaksas būtiski palielinājās, tādēļ 2022.gada maijā būvdarbi apstājās.

Ēkas renovācijas pabeigšanai nepieciešami vēl vismaz 200 000 eiro. Pēc Kondratjuka paustā, KKC misija ir veidot regulāru, starpdisciplināru laikmetīgās kultūras programmu, kā arī būt platformai demokrātiju veicinošiem un uz pilsonisku sabiedrību vērstiem pasākumiem. Pēc ēkas renovācijas pieejamā platība palielināsies līdz 762 kvadrātmetriem līdzšinējo 430 vietā, kā arī tiks izbūvēts lifts un ventilācijas sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu