Kā pārdzīvot pusmūža krīzi? Jākļūst par pirātu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Reiz sensenos laikos dzīvoja kāds angļu džentlmenis, kurš vienā brīdī bija tik ļoti nogarlaikojies, ka, lai tiktu galā ar pusmūža krīzi, nolēma kļūt par pirātu. Par spīti tam, ka no kuģniecības Stīds Bonets saprata precīzi neko, viņš ātri vien izveidoja īstu pirātu komandu un pat nodibināja draudzību ar leģendāro un nežēlīgo pirātu kapteini Melnbārdu. Aiz sevis viņi atstāja simtiem noziegumu, asinīm slacītus ierakstus vēstures annālēs, kā arī lielisku materiālu komiska seriāla scenārijam. HBO seriālu “Mūsu karogs nozīmē nāvi” (Our Flag Means Death) ar lielisku komiķu piedalīšanos no maija demonstrē LMT Viedtelevīzija.

Komiskais seriāls “Mūsu karogs nozīmē nāvi” ir balstīts uz patiesiem 18. gadsimta pirāta Stīda Boneta piedzīvojumiem, kuru atveido Rīss Dārbijs (Rhys Darby). Kad Stīds nolemj atteikties no šķietami priviliģētās džentlmeņa dzīves ģimenes lokā, lai dotos pretī nezināmajam, drīz vien viņš kļūst par pirātu kuģa Revenge kapteini. Cenšoties izpelnīties savas potenciāli dumpīgās komandas cieņu, Stīda liktenis mainās pēc liktenīgas sadursmes ar bēdīgi slaveno kapteini Melnbārdu, kuru spēlē filmas “Kas notiek krēslā” (What We Do In The Shadows) zvaigzne Taika Vaititi (Taika Waititi).

Foto: publicitātes.

“Satriecoši smieklīgs, pārsteidzoši aizkustinošs ceļojums nezināmajā,” seriālu raksturo izklaides portāls "Collider", īpaši akcentējot galveno lomu atveidotāju izcilo duetu, ko ieskauj citi spoži komiskā žanra aktieri - “jūs nevarat pavicināt zobenu dziļā miglā, netrāpot kādam izcilam talantam.”

Rīss Dārbijs ir Jaunzēlandes aktieris, kas lielākoties startējis komiskajā žanrā, piedaloties jau minētajā “Kas notiek krēslā”, attēlojot Džima Kerija varoņa bosu filmā “Vienmēr jā” (Yes Man), kā arī ieskaņojot neskaitāmu animācijas filmu aizkadra balsis.

No Jaunzēlandes nāk arī Taika Vaititi, kurš veiksmīgi apvieno režisora un aktiera karjeru. Kā režisoram viņa karjeras augstākais punkts (un Oskars) nāca par vairākus augstus apbalvojumus guvušo filmu “Trusis Džodžo” (Jojo Rabbit), savukārt kā aktieris viņš demonstrējis izcilu sniegumu visdažādākajos kinodarbos, tostarp virknē komiksu filmu. Arī seriālā “Mūsu karogs nozīmē nāvi” Vaititi ir izcils abos pienākumos – viņš nominēts Holivudas kritiķu asociācijas televīzijas balvai gan par režisora, gan aktiera darbu, kur nominācija bijusi arī Dārbijam.

Seriāls “Mūsu karogs nozīmē nāvi” saņēmis Holivudas grima un stila mākslinieku ģildes balvu par labāko vēsturiskā laikmeta stilistiku un Mākslas direktoru ģildes balvu par izcilību produkcijas dizainā.

Seriāla reklāmas rullītis:

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu