Cilvēkus sadusmo LTV tehniskās nebūšanas hokejistu sagaidīšanas ceremonijā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Tūkstošiem hokeja līdzjutēju sveic bronzas medaļu ieguvēju Latvijas hokeja izlasi pie Brīvības pieminekļa
Tūkstošiem hokeja līdzjutēju sveic bronzas medaļu ieguvēju Latvijas hokeja izlasi pie Brīvības pieminekļa Foto: Juris Lisovs/TVNET

Pirmdien, Latvijas hokeja izlases sagaidīšanas ceremonijā, Latvijas Televīzija tiešraides laikā piedzīvoja tehniskas problēmas: netika saņemts signāls no Brīvības pieminekļa, līdz ar to tiešraide nebija pieejama.

LTV norādīja, ka tiešraide ir traucēta lielā interneta noslogojuma dēļ. Tiešraides pārtrūkums ne pa jokam sadusmoja un apbēdināja daudzus jo daudzus hokeja fanus un izlases atbalstītājus.

Pēc laika gan tiešraide tika atjaunota.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) pieprasījusi Latvijas Televīzijas valdei sniegt paskaidrojumu par pilnvērtīgas tiešraides nenodrošināšanu no Latvijas hokeja valstsvienība sagaidīšanas pasākuma pie Brīvības pieminekļa, informēja SEPLP pārstāvji.

SEPLP locekļi pirmdienas uzklausījuši LTV valdes sniegto informāciju par notikušā apstākļiem un uzdevuši līdz 2.jūnijam sniegt rakstisku paskaidrojumu par to, kā tika plānota pasākuma atspoguļošana un kā tika izvērtēti riski, lemjot par pārvietojamās televīzijas stacijas (PTS) neizmantošanu.

Tāpat uzdots sniegt skaidrojumu par LTV valdes locekļu un citu darbinieku tiešo atbildību konkrētajā gadījumā, tostarp par savlaicīgu saziņu ar sabiedrību.

Kā norāda SEPLP, konstatējot, ka tehnisku iemeslu dēļ nav iespējams nodrošināt tiešraidi no Brīvības pieminekļa, LTV izplatīja informāciju sociālajos medijos, taču tiešraides skatītāji pie televīzijas ekrāniem un interneta vidē netika savlaicīgi informēti par notikušā apstākļiem.

Padome uzsver, ka vienlīdz svarīgi ir arī no šāda gadījuma izdarīt secinājumus, lai novērstu līdzīgus situācijas nākotnē, it īpaši domājot par sabiedrības informēšanu ārkārtas situācijās.

Latvijas Radio producente Evija Unāma ziņo, ka Latvijas Radio ir vienīgais medijs, kas tiešraidē sniedz informāciju par notiekošo pie Brīvības pieminekļa

Arī Latvijas Radio žurnālists Uldis Ķezberis atzīmē, ka vienīgā alternatīva ir klausīties radio.

Latvijas televīzijas producente Dagnija Neimane aizbildinās ar interneta "uzkāršanos" un "mūžīgo naudas badu".

Baltijas Mediju izcilības centra direktore un bijusī LTV satura redaktore uzskata, ka LTV vadībai jāuzņemas atbildība atkāpjoties. 

Uzņēmējs Normunds Bergs pauž, ka LTV problēmai jau labu laiku ir izdomāts risinājums.

 

 

 

"Galvu ripošanu" pieprasa laikraksta "Diena" galvenais redaktors Gatis Madžiņš. 

Jau vēstīts, ka pirmdien desmitiem tūkstošu cilvēku pie Brīvības pieminekļa Rīgā sagaida Latvijas hokeja izlasi, kas pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas.

Skatītājiem atvēlētās vietas pie pieminekļa ir cilvēku pārbāztas, tāpat cilvēku pārpildītas ir apkārtējās ielas un tuvējie laukumi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu