LTV nāk klajā ar atvainošanos par nekvalitatīvo tiešraidi no hokejistu sagaidīšanas

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti pie Brīvības pieminekļa
Latvijas izlases hokejisti pie Brīvības pieminekļa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Televīzija (LTV) pirmdien, 29. maijā, nespēja nodrošināt Latvijas vīriešu hokeja izlases sagaidīšanas pasākuma pārraidīšanu vēlamā kvalitātē mobilo sakaru zuduma dēļ, informē LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede, atvainojoties skatītājiem par šo situāciju.

Priede uzsver, ka apzināts, kas turpmāk jāņem vērā, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Lai īstenotu ieceri pārraidīt tiešraidē ne tikai Latvijas hokeja izlases sagaidīšanu pie Brīvības pieminekļa, bet arī lidostā un pa ceļam uz pilsētas centru, tika nolemts izmantot četras video signāla straumēšanas iekārtas.

Vienīgās piemērotās LTV rīcībā esošās pārvietojamās televīzijas stacijas (PTS) izmantošana konkrētajā situācijā nebija iespējama, jo pasākuma tehniskais scenārijs tapa zināms tikai svētdienas pusdienlaikā un līdz pirmdienas tiešraidei tehniski nebija pagūstams saskaņot PTS kompleksa – viena 19 metru gara furgona un otra 12 metrus gara palīgfurgona – izvietošanu 100–150 metru attālumā no Brīvības pieminekļa atbilstoši tehniskajām prasībām, kā arī nodrošināt nepieciešamo komunikācijas iekārtu, elektrības, stabila tīkla interneta pieslēguma ierīkošanu un PTS apsardzi, kas uzstādīšanās posmā un visa pasākuma laikā būtu nepieciešama, lai garantētu tehnikas drošību cilvēku pūlī.

Jau vēstīts, ka Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) pirmdien, 29. maijā, pieprasījusi LTV paskaidrojumu par tiešraides nenodrošināšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu